Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 17:28

Εξαπάτηση μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Μεσσήνης 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της εξαπάτησης ηλικιωμένων στην πόλη της Μεσσήνης. Το... σενάριο είναι γνωστό. Νεαρές τσιγγανοπούλες είτε τους πλησιάζουν με δήθεν ερωτικές διαθέσεις είτε τους αποσπούν την προσοχή ζητώντας τους ένα τσιγάρο ή ρωτώντας τους τι ώρα είναι κ.λπ. Και στις δύο περιπτώσεις η συνέχεια είναι η ίδια. Βάζουν το χέρι στην τσέπη και αρπάζουν όποιο χρηματικό ποσό -μικρό ή μεγάλο- έχει ο άνθρωπος και εξαφανίζονται. Αν μάλιστα το θύμα αντισταθεί, δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν, ακόμα και μπροστά σε κόσμο.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα στην “Ε” έχουμε δεχθεί καταγγελίες πολιτών για ομάδα τεσσάρων γυναικών, που προσεγγίζουν ηλικιωμένους και με διάφορα τερτίπια τούς αρπάζουν τα χρήματα. Οπως μας περιέγραψαν, η μία τον απασχολεί, η δεύτερη τον ακινητοποιεί, η τρίτη αρπάζει τα χρήματα και η τέταρτη τις... υποστηρίζει κρατώντας τσίλιες. Και όλα αυτά σε σημεία γύρω από την κεντρική πλατεία (αμφιθέατρο του πάρκου, πάρκινγκ κ.α.).

Ενας εκ των καταγγελλόντων, ιστορικός έμπορος της πόλης, που ακόμα ευτυχώς ο ίδιος δεν έχει πέσει θύμα τέτοιας κατάστασης αλλά φοβάται, εναγωνίως επικοινώνησε με την “Ε” ζητώντας “από το δήμο και τις αστυνομικές Αρχές να κάνουν κάτι, γιατί δεν πάει άλλο”, ενώ απαρίθμησε και ορισμένα περιστατικά, που προσφάτως έπεσαν στην αντίληψή του.

Το πρόβλημα -το οποίο τουλάχιστον δύο φορές η “Ε” έχει παρουσιάσει κατά το πρόσφατο παρελθόν ως πρώτο θέμα- είναι πολύπλευρο και σίγουρα η λύση δεν είναι απλή υπόθεση.

Οι πολίτες όμως ανησυχούν και έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη τους. Οφείλουν όμως από την πλευρά τους -στο μέτρο του δυνατού φυσικά- να... αποκρούουν τέτοιες καταστάσεις πριν καν προχωρήσουν, χωρίς να ανοίγουν κουβέντα με άτομα, που είναι πασιφανές ότι τους πλησιάζουν με ύποπτο σκοπό.

Πρόκειται για ακραίες παραβατικές συμπεριφορές, που ανεξάρτητα από την καταγωγή των δραστών, θα πρέπει να περιοριστούν πριν επικρατήσει ο δικός τους “νόμος”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 19:09