Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 21:44

Ανάδειξη του ποταμού Αρι σε πιο μόνιμη βάση

Γράφτηκε από τον

Ανάδειξη του ποταμού Αρι σε πιο μόνιμη βάση

 

Αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έγιναν την Κυριακή στις εκβολές του ποταμού Αρι στην Καλαμάτα προσελκύοντας δεκάδες Καλαματιανούς.

Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασπροχώματος, Ακοβίτικων, Δυτικής Παραλίας “Ποσειδών” σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας έδωσαν μία μικρή γεύση για τις δυνατότητες αξιοποίησης μίας άγνωστης για πολλούς περιοχής, που βρίσκεται λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Μίας περιοχής διαχρονικά υποβαθμισμένης, που πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή στο προσκήνιο με δράσεις που θα έφερναν κόσμο.

Ολα όσα έλαβαν χώρα την Κυριακή σε συνδυασμό με ορισμένες αντίστοιχες εκδηλώσεις του παρελθόντος είναι σίγουρα μία καλή αρχή, αλλά δεν αρκούν για να δώσουν στην περιοχή την πραγματική ταυτότητα που μπορεί να έχει. Αυτό, που θα πρέπει να γίνει συνείδηση και προς τα εκεί θα πρέπει να προσανατολιστούν οι δράσεις από εδώ και πέρα, είναι η μετατροπή της σε πιο μόνιμη βάση σε έναν χώρο, όπου οι ντόπιοι και επισκέπτες θα μπορούν να περνούν στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη φύση. 

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένο πλάνο, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα προσελκύσουν το κοινό όχι μια-δυο φορές το χρόνο αλλά πιο τακτικά, με στόχο να υπάρξει πραγματική ανάδειξή του σε χώρο αναψυχής. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί διαρκή ευπρεπισμό και φροντίδα της περιοχής, αλλά και ενεργοποίηση ήπιας οικονομικής δραστηριότητας, που θα προσφέρει ορισμένες βασικές υπηρεσίες σε όσους θέλουν να περάσουν την ώρα τους εκεί χωρίς να επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον. 

Ας μην αποτελούν λοιπόν εκδηλώσεις σαν κι αυτές της Κυριακής την εξαίρεση, αλλά ας λάβουν έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα, κάτι που αν γίνει σωστά μόνο οφέλη μπορεί να φέρει τόσο στους περίοικους όσο και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα γενικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 16:28