Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 19:03

Η προοπτική του λιμανιού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Η προοπτική του λιμανιού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Και το θέμα του λιμανιού της Καλαμάτας ανοίγει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μετά απ’ αυτό του αεροδρομίου, που δικαιολογημένα βρίσκεται στην επικαιρότητα και την προτεραιότητα ακόμα κι εκείνων που μέχρι πρόσφατα το υποβάθμιζαν.

Την αφορμή για να ανοίξει το ζήτημα του λιμανιού την έδωσε η παρουσία στην πόλη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του πλέον αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους σε θέματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με ΣΔΙΤ - ιδιωτικοποίηση. 

Ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία και ξενάγησε τον υπουργό στο λιμάνι, σημειώνοντας τη θέση του ότι “το λιμάνι μας μπορεί να φέρει ανάπτυξη μόνο αν λειτουργήσει ως μαρίνα για μεγάλα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής”. Μάλιστα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι για το λιμάνι απαιτούνται σοβαρά έργα υποδομής, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μόνο με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι δυνατόν να βρεθούν.

Με όλα αυτά αναρωτηθήκαμε αν ο δήμαρχος ξέχασε, αν εγκατέλειψε την προοπτική της κρουαζιέρας και τις προσπάθειες με την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων και τη λειτουργία του λιμανιού ως λιμάνι αναχώρησης κρουαζιέρας. Ο κ. Νίκας διευκρίνισε ότι η κρουαζιέρα δεν έχει εγκαταλειφθεί και ενημέρωσε πως η συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών δεν έχει ακυρωθεί, αλλά θα γίνει στην Αθήνα. Και το κυριότερο, ξεκαθάρισε ότι “το λιμάνι Καλαμάτας πρέπει να αποκτήσει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα και δευτερευόντως εμπορικό, φορτηγά”. Κάτι που έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των αρχών και των φορέων της πόλης, για την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού.

Ενόψει λοιπόν και της νέας συνάντησης του δημάρχου με τον κ. Πιτσιόρλα μέσα στο Νοέμβριο, δεν θα ήταν πολιτικά ορθό τα ζητήματα του λιμανιού και της ανάπτυξής του να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο; Να επικαιροποιηθεί η κυρίαρχη άποψη για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού και να συζητηθεί το τι ακριβώς επιδιώκουμε με τη ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του λιμανιού. Να ξεκαθαρίσει το πώς εννοούμε τη ΣΔΙΤ και ποια έργα μπορούμε να υλοποιήσουμε, ώστε να συμβάλει το λιμάνι στην ανάπτυξη της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Αν π.χ. εξακολουθεί να υπάρχει η πρόταση για υδατοδρόμιο και αν μπορεί να γίνει πράξη, με όφελος για τον τόπο μας.

Με το διάλογο και με το άνοιγμα της συζήτησης, με περισσότερες προτάσεις και μεγαλύτερο προβληματισμό, θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:05