Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 14:42

Περικοπές... ευχών

Γράφτηκε από την




Κέλλυ
Δημητρούλια

Καλή χρονιά! Ετσι απλά… και γι' αυτό δε χρειάζονται λεφτά! Ενα χαμόγελο μόνο αρκεί.
Κι όμως, η πιο οικεία μας ευχή για την αρχή του χρόνου φέτος έγινε πολύ ακριβή. Απόδειξη ότι μειώθηκαν πάρα πολύ τα… μπιπ-μπιπ των κινητών τηλεφώνων από τα αλλεπάλληλα SMS μεταξύ φίλων, γνωστών αλλά και αγνώστων. Και μπορεί τα περισσότερα που στέλνονταν να είχαν το χαρακτήρα της απρόσωπης μαζικής αποστολής ευχών, αλλά αποτελούσαν… έθιμο, λόγω της ημέρας.
Φέτος έπαψαν όμως και τα κουδουνίσματα των κινητών τηλεφώνων, που άλλοτε σου έπαιρναν τ΄ αφτιά. Μόνο κάποιοι πολιτικοί δεν ξέχασαν την προσφιλή τους συνήθεια, αποστέλλοντας μαζικά μηνύματα ευχών σε όλους τους απογοητευμένους, τους δυσαρεστημένους, τους οικονομικά εξαθλιωμένους και σίγουρα όχι ευχαριστημένους όπως άλλοτε ψηφοφόρους τους - για να τους θυμίσουν πως κι αυτή τη χρονιά σκοπεύουν να είναι στο… πόστο τους.
Αντίθετα πάντως, πήραν φωτιά τα e-mail και το Facebook, με μηνύματα άλλοτε προσωπικά και ιδιαίτερα κι άλλοτε γενικότερα, για περισσότερους, με πιο κλισέ ή με πιο πρωτότυπες ευχές... με την ελπίδα να σκάσει ένα χαμογελάκι στην άλλη άκρη της διαδικτυακής γραμμής. 
Οικονομία όμως κάναμε φέτος και στις μεταξύ μας ευχές πρόσωπο με πρόσωπο: Ενα "χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία" για πολλούς ήταν υπεραρκετό, αφού τα λόγια που άλλοτε έβγαιναν αβίαστα με ευχές για… χρήμα, πλούτο και τύχη ξεστομίστηκαν πια από ελάχιστους, και μάλλον σαν αστείο.
Αλλά όλα αυτά -κι άλλα πολλά- ας τα πάρουμε από την καλή τους τη μεριά. Ας πούμε πως αυτή τη χρονιά η… οικονομία θα μας φέρει τουλάχιστον πιο κοντά.
Καλή χρονιά!