Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 16:39

“Των φρονίμων τα παιδιά...”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη μάχη του β' γύρου θα κριθούν 5 από τους 6 δήμους της Μεσσηνίας με τις μάχες σε όλες τις περιπτώσεις να προμηνύονται αμφίρροπες.

Οι συνδυασμοί που συνεχίζουν έχουν ήδη ξεκινήσει τις βολιδοσκοπήσεις των προθέσεων των υπολοίπων, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

Ακόμα και στην περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων πάντως, δύσκολα κάποιος συνδυασμός θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση στήριξης, που θα καλεί το κοινό του να στηρίξει τον α’ ή β’ υποψήφιο. Και έτσι η... γραμμή θα δοθεί λογικά στο μιλητό σε μια πιο χαλαρή, ουσιαστικά, βάση.

Ο χρόνος που απομένει πάντως μέχρι τις κάλπες του β' γύρου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φαίνεται να είναι αρκετός για να αμβλύνει τις αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής. Σε περιπτώσεις συνδυασμών που ψάρευαν από την ίδια δεξαμενή ψήφων και που οι εκτιμήσεις τούς έφερναν κοντά, η ανταλλαγή “κατηγοριών” για τον τρόπο που πολιτεύονται μεγάλωσε το χάσμα. Και όλο αυτό φυσικά δεν δημιουργεί εμπόδια μόνο σε επίπεδο επαναληπτικών εκλογών, αλλά και στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ουσιαστικά επιτάσσουν ο “Κλεισθένης” και η απλή αναλογική.

Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε κατά περίπτωση την έκβαση των... διαπραγματεύσεων, αλλά δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε την παροιμία “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 14:01