Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 14:17

Η Καλαμάτα να αναλάβει την καθαριότητα της Αβίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Καλαμάτα να αναλάβει την καθαριότητα της Αβίας

Σημαντικό μέρος του θερινού κύματος επισκεπτών συγκεντρώνεται και φέτος στα ανατολικά της Καλαμάτας. Αλλωστε εκεί βρίσκονται αρκετές από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες της ευρύτερης περιοχής, που προσελκύουν τόσο τους ντόπιους αδειούχους όσο και τους επισκέπτες.

Από άτομα που φέτος επέλεξαν να κάνουν προς τα εκεί τη βόλτα τους δεν πέρασαν πάντως απαρατήρητα τα βουνά σκουπιδιών που.. φιγουράρουν σε διάφορα σημεία της Αβίας. Το πρόβλημα στην περιοχή της Δυτικής Μάνης είναι γνωστό και πολύ σοβαρό και απαιτείται άμεση επίλυση από τη νέα δημοτική αρχή, που προσεχώς αναλαμβάνει.

Ο επισκέπτης όμως δεν οφείλει να γνωρίζει πού αλλάζουν οι δήμοι ή από πού και μετά την ευθύνη δεν την έχει ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά αυτός της Δυτικής Μάνης.

Ο κόσμος, που έρχεται προς τα εδώ για μπάνιο λόγω της απόστασης νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην Καλαμάτα” ακούσαμε να λέει χαρακτηριστικά επισκέπτης της περιοχής.

Η εγγύτητα της Αβίας με την Καλαμάτα έχει και παλαιότερα απασχολήσει την επικαιρότητα, με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο για ανάγκη... απορρόφησής της. Παράλληλα όμως έχουν επισημανθεί και οι δυσκολίες που υπάρχουν για κάτι τέτοιο, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση μόνο του το Λεύκτρο δεν αρκεί για σύσταση δήμου. Από την άλλη, ούτε ολόκληρη η Δυτική Μάνη μπορεί να ενωθεί με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ όσοι εξακολουθούν να συζητούν την πιθανότητα ενιαίου Δήμου (Ανατολικής και Δυτικής) Μάνης προσκρούουν στο θεσμικό πλαίσιο, που δεν προβλέπει συνένωση περιοχών διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων.

Πρόκειται πράγματι για ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα και δεν προβλέπεται άμεσα να υπάρξει λύση στη βάση του. Μπορεί όμως να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο η Δημοτική Ενότητα Αβίας -ως προάστιο επί της ουσίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας- να εξυπηρετείται τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας από τον Δήμο Καλαμάτας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 14:28

NEWSLETTER