Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 16:46

Επιτρέπεται το άραγμα, απαγορεύεται όμως η αναστάτωση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επιτρέπεται το άραγμα, απαγορεύεται όμως η αναστάτωση

Στο προσκήνιο παραμένει το ζήτημα της αναστάτωσης που δημιουργούν τις νυχτερινές ώρες σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας παρέες πιτσιρικάδων. Πλατεία Υπαπαντής, πλατεία Ταξιαρχών, Ναυαρίνου, Αλμυρό είναι κάποια από τα σημεία, όπου αρκετά συχνά οι νεαροί κάνουν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους με τη... βοήθεια των δικύκλων τους.

Σκοπός από ό,τι φαίνεται δεν είναι απλώς η παρέα, αλλά η επίδειξη χρησιμοποιώντας τα μηχανάκια τους, καθώς συχνά επιδίδονται σε κόντρες θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και άλλων πολιτών. Και μέσα σε αυτό το σκηνικό η παρατεταμένη ηχορρύπανση έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της αναστάτωσης. Ολο αυτό μεταφέρεται ενίοτε και σε άλλα σημεία της πόλης, καθώς δεν περνούν απαρατήρητοι κατευθυνόμενοι προς τα σημεία συνάντησής τους.

“Είναι σαν να θέλουν με τον τρόπο τους να δείξουν ότι κυριαρχούν στα σημεία που συναντιούνται” ανέφερε αναγνώστρια, που προσφάτως επικοινώνησε με την “Ε” καταγγέλλοντας “περίεργες συμπεριφορές”, που συχνά ξεφεύγουν από το πεδίο της απλής αναστάτωσης της γειτονιάς.

Από την άλλη, κάποιοι κάνουν λόγο απλώς για πιτσιρικάδες που αράζουν σε κάποια σημεία και λογικό είναι να ακούγονται “όπως γινόταν και με εμάς παλιότερα”.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι, καθώς κάθε παρέα είναι ελεύθερη να αράζει για πάρτη της στο δημόσιο χώρο, αρκεί με τη συμπεριφορά της να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους και μάλιστα τις νυχτερινές ώρες. Περιστατικά τέτοια είναι συχνά, αλλά αρκετά σοβαρά με πολλές διαστάσεις και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται επιδερμικά ως ήσσονος σημασίας καταστάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 15:00
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για να... σωθούν τα προσχήματα Ποιούν την νήσσαν »

NEWSLETTER