Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 19:04

Η... εμπριμέ Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η... εμπριμέ Ναυαρίνου

Στο ρυθμό των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κινείται τις βραδινές ώρες η ζωή στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.

Μετά την εφαρμογή της πεζοδρόμησης στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα και την πρόσφατη μονοδρόμηση στο τμήμα Ηρώων - Αύρας, καθώς και τη διατήρηση της αμφίδρομης κυκλοφορίας στα υπόλοιπα τμήματα, η κίνηση φαίνεται σε κάποιο βαθμό να διεξάγεται μετ' εμποδίων.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι ουρές, που δημιουργούνται στα κυκλοφορούντα τμήματα της Ναυαρίνου, αλλά και τα διάφορα σχόλια και οι παρατηρήσεις, που λαμβάνουμε στην “Ε”. Μπορεί ο σοφός λαός να λέει “κάθε αρχή και δύσκολη”, αλλά ήδη από τις πρώτες ημέρες μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.

Απαραίτητη κρίνεται η παρουσία αστυνομικού για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση, με σκοπό την αποφυγή μποτιλιαρίσματος και στο υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής οδού. Κι αυτό διότι είναι δύσκολη η αλλαγή της ρύθμισης του φαναριού, αφού τα κυκλοφοριακά μέτρα δεν είναι για όλο το 24ωρο, αλλά καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 2 τα ξημερώματα.

Επίσης χρειάζεται αυστηρή εποπτεία στο μονοδρομημένο τμήμα, καθώς τυχόν... εξυπνάδα οδηγού, που θα επιχειρήσει να προσπεράσει πατώντας στο τμήμα για τους πεζούς, μπορεί να αποβεί μοιραία. Συμπληρωματικά, παράπονα εκφράζονται και από εκπροσώπους των μέσων μεταφοράς.

Από τη δημοτική αρχή σημειώνεται ότι τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα είναι προσωρινά και βρίσκονται υπό διαρκή αξιολόγηση, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται προσεχώς να υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις, όπου κριθεί σκόπιμο.

Εξέλιξη πιθανόν απαραίτητη μπροστά στον κίνδυνο η φετινή... εμπριμέ εικόνα της Ναυαρίνου να υπονομεύσει στη συνείδηση των πολιτών τυχόν δραστικότερες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 13:33

NEWSLETTER