Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 14:10

Να στηρίξει η Πολιτεία τον αγώνα των γιατρών

Γράφτηκε από την

Να στηρίξει η Πολιτεία τον αγώνα των γιατρών

Του Γιάννη Σινάπη

“Χάρη στις υπεράνθρωπες των γιατρών και των νοσηλευτών η κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας επιτελεί ένα σπουδαίο έργο, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς. Οι δύο γιατροί της κλινικής κάνουν από 15 εφημερίες το μήνα”.

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της “Ε” το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα ρεπορτάζ που το χρωστούσαμε στους γιατρούς και σε όλο το προσωπικό της κλινικής, που με αυταπάρνηση στηρίζουν τους ασθενείς με κορονοϊό από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και σώζουν ζωές. Το χρωστούσαμε και στον κόσμο της Μεσσηνίας, για να μάθει την προσφορά των λειτουργών της υγείας στον τόπο μας.

Ανθρώπινα, από καρδιάς, με πάθος για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν, μας μίλησε ο διευθυντής της κλινικής Covid, πνευμονολόγος Νίκος Γραμματικόπουλος. “Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει μία μέρα άδεια. Οι δύο γιατροί δεν μπορούμε να φύγουμε, να πάμε πουθενά” μας τόνισε και εξέφρασε παράπονο, για ποιο λόγο κάποιοι, οι υπεύθυνοι, δεν ευαισθητοποιούνται για να τους στηρίξουν.

Για τους συνεργάτες του, ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ο γιατρός σημείωσε ότι “είναι πάρα πολύ άξιοι, δίνουν την ψυχή τους. Στην επιτυχία που έχουμε συλλογικά, πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά έχουν καλλιεργήσει ένα συναίσθημα πάρα πολύ ανεπτυγμένο στο να μπορέσουν να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους”.

Οι γιατροί στην κλινική Covid θέλουν στήριξη, βοήθεια από την Πολιτεία. Το ζητάνε με ευγένεια, όπως αρμόζει στην αποστολή τους. Για υπηρεσίες υγείας πρόκειται και για αγώνα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η ανταμοιβή και το χειροκρότημα που έχει αξία για την προσφορά τους είναι η στήριξη με γιατρούς που να μπορούν να κάνουν εφημερίες. Για να πάρουν ανάσες και βοήθεια, ώστε να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη. Για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους και πως έχουν συμπαράσταση και αναγνώριση στον αγώνα τους.

Η Πολιτεία οφείλει να ακούσει τη φωνή τους και να τους δώσει τα εφόδια, για να συνεχίσουν τη σπουδαία αποστολή τους, να σώζουν ανθρώπινες ζωές.