Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 21:19

Ο χάρτης των δήμων της Μεσσηνίας στον ψηφιακό κόσμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν αποτελούν μόνο μέσα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά και μέσα προβολής και ενημέρωσης.

Από όλο αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, που είτε από τις ιστοσελίδες τους είτε από τις αντίστοιχες σελίδες στα social media επιδιώκουν τόσο την επικοινωνία με τους δημότες τους, όσο και με τον… έξω κόσμο.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στη διαδικτυακή παρουσία των 6 δήμων της Μεσσηνίας:
Την πιο πλήρη παρουσία έχει ο Δήμος Καλαμάτας, που εκτός από την ιστοσελίδα του, η οποία διατίθεται και στα αγγλικά, διαθέτει σελίδες με συχνή ενημέρωση σε Facebook, Instagram, Twitter, Flickr και κανάλι στο YouTube.
Καλή η εικόνα και του Δήμου Δυτικής Μάνης, με τη σελίδα του να διατίθεται και στα αγγλικά και με παρουσία σε Facebook, Instagram και Twitter.
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει ιστοσελίδα η οποία στο μεγαλύτερό της μέρος είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, με εξαίρεση το τμήμα που αφορά τον οδηγό της περιοχής, ο οποίος έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά. Όσον αφορά τα social media, ο συγκεκριμένος δήμος είναι παρών σε Facebook και Ιnstagram.
Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει ιστοσελίδα μόνο στα ελληνικά και έχει σελίδα στο Facebook, η οποία όμως έχει όνομα… Dimos Messinis (μπορεί να αλλαχτεί εύκολα και άμεσα) και κανάλι στο YouTube, που όμως έχει χρόνια να ανεβάσει νέο περιεχόμενο.
Ο Δήμος Τριφυλίας, που προσφάτως παρουσίασε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του, προς το παρόν την παρουσιάζει μόνο στα ελληνικά, αν και πολύ πιθανόν μόλις σταματήσει η πιλοτική λειτουργία να δούμε και περιεχόμενο σε άλλες γλώσσες. Στα social media μέχρι τώρα το μοναδικό “ίχνος” είναι στο Facebook, με μία σελίδα που βάσει περιεχομένου πάντως μάλλον δεν είναι επίσημος λογαριασμός, αλλά ανήκει σε κάποιον πολίτη, που χρησιμοποιεί απλώς το όνομα.
Τέλος, ο Δήμος Οιχαλίας παρουσιάζει μία ιστοσελίδα μόνο στην ελληνική γλώσσα και διαθέτει σελίδα στο Facebook με συχνή ανανέωση.
Με λίγα λόγια η εικόνα των δήμων της Μεσσηνίας στον ψηφιακό κόσμο ποικίλλει, σίγουρα όμως συνολικά δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μία περιοχή που θέλει να λέει ότι είναι τουριστική και ευελπιστεί τα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Κάνουμε λάθος;

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 23:09