Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 20:04

Οταν δεν μπορείς να κάνεις το δημοτικό κατάστημα στο Ασπρόχωμα...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Κατά πλειοψηφία, με έντονη κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για έργα συνεχιζόμενα, που έρχονται από προηγούμενα χρόνια και καθυστερούν κατά την υλοποίησή τους, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2023, στο ύψος των 17.770.674,30 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις κι επικρίσεις της μειοψηφίας για τον κίνδυνο απένταξης έργων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος με τα έργα στην οδό Αναγνωσταρά και στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στον Αρι.

Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν είναι τα χειρότερα και τα πιο προκλητικά. Ούτε καν η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης που δεν υλοποιήθηκε το 2021 και το 2022. Τα πιο προκλητικά είναι τα έργα ανέγερσης του δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ και ανακατασκευής του κτηρίου της πρώην Σχολής Νοσοκόμων για να μετεγκατασταθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Το έργο στο Ασπρόχωμα μέχρι τις 8 Αυγούστου φέτος είχε πάρει 6 παρατάσεις! Και μιλάμε για ένα έργο που είχε συμβατική προθεσμία υλοποίησης έναν χρόνο κι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί δύο χρόνια πριν, στις 12 Μαρτίου 2020(!) -χρονιές που δεν υπήρχαν ανατιμήσεις στα υλικά, στην ενέργεια και τα καύσιμα, ούτε κάποιος πόλεμος.

Για το έργο ανακατασκευής και μετεγκατάστασης των γραφείων της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, ο δήμαρχος είχε δώσει απαντήσεις ότι υπήρχε πρόβλημα στη μελέτη για τη στατικότητα του κτηρίου και είχε δηλώσει πως “φαίνεται ότι λύθηκε, ξεκόλλησε και θα προχωρήσει”. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις, πάντως, είχαν δοθεί και στο παρελθόν για τη συνέχιση του έργου, αλλά δεν τηρήθηκαν. Αλήθεια, πού βρίσκεται το έργο; Λύθηκαν τα προβλήματα και θα προχωρήσει το έργο;

Οταν δεν μπορείς να κάνεις το δημοτικό κατάστημα στο Ασπρόχωμα, πώς θα υλοποιήσεις έργο 17 εκ. ευρώ στην ανατολική πόλη;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 20:27