Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:52

Παραλία τεσσάρων εποχών

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Σίγουρα η παραλία της Καλαμάτας προσφέρεται και για τις 4 εποχές του χρόνου και της αξίζει να είναι πάντα ζωηρή και να έχει από το δήμο τη φροντίδα που της αξίζει. 

 

Είναι κρίμα να κρατάει η θερινή σεζόν τόσο λίγο, λιγότερο ίσως απ' όσο κρατάει σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. 

Αν λοιπόν πράγματι θέλουμε μια παραλία με ζωντάνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέρα από τους 2 - 3 μήνες του καλοκαιριού, πρέπει να αναληφθούν δράσεις τόσο από το δήμο όσο και από τους επαγγελματίες και άλλους φορείς. Και αυτό γιατί δεν είναι λογικό να παύουν στην παραλία οι όποιες εκδηλώσεις πριν τελειώσει ακόμα ο Αύγουστος, περιμένοντας το... τέλος του καλοκαιριού. 

Είναι γεγονός πως από τα τέλη Αυγούστου, οπότε "έκοψε" η τουριστική κίνηση, έπαψε να έχει θέση η παραλία στην καθημερινότητα των περισσότερων κατοίκων της περιοχής. Αν όμως τους δοθεί κίνητρο για να ξεφύγουν από την κούραση της καθημερινότητας, ποιος ξέρει, ίσως να την ξαναθυμηθούν. 

Χρειάζεται λοιπόν επιμονή, συνεργασία, φαντασία και καλή διάθεση. 

Αυτό που δε χρειάζεται είναι γκρίνια, μουρμούρα, μιζέρια και όλα τα συναφή, που με μεγάλη επιτυχία διώχνουν κόσμο από πόλεις και μαγαζιά.

 

Αρκεί να πέσουν μερικές ιδέες για να συζητηθούν και ποιος ξέρει, ίσως το κλίμα... ξαναζεσταθεί. Αρκεί φυσικά να δείξουν και οι υπηρεσίες του δήμου πως λογαριάζουν την παραλία κάθε εποχή και δεν περιμένουν να βγει ο... Ιούνιος για να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους, είτε αυτό αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε στην καθαριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών.