Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 22:40

Οι εκδηλώσεις του 2015 δείχνουν τον δρόμο

Γράφτηκε από τον

Οι εκδηλώσεις του 2015 δείχνουν τον δρόμο

Του Γιάννη Σινάπη

Σταματούν τον Σεπτέμβριο οι πτήσεις στην αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης. Αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου πραγματοποιείται η τελευταία πτήση. Για το τι θα γίνει, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Αν και πότε θα επαναλειτουργήσει η σημαντική γραμμή για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και τη νότια Πελοπόννησο.

Το βέβαιο είναι ότι οι μεσσήνιοι και οι πελοποννήσιοι πολίτες, αυτοδιοικητικοί κι επιχειρηματίες που θέλουν να επισκεφθούν τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα ταξιδέψουν από την Καλαμάτα, αλλά θα ταλαιπωρηθούν χρησιμοποιώντας το “Ελευθέριος Βενιζέλος” ή άλλο μεταφορικό μέσο.

Επρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, για να υπάρξει ευαισθητοποίηση, κινητικότητα και αντίδραση. Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.
Το σταμάτημα και η κατάργησή της αποτελεί πλήγμα, οπισθοδρόμηση για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, που στοχεύει και αγωνίζεται για την εξωστρέφειά της, για την προβολή και την ανάδειξή της, για την προσέλκυση επισκεπτών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί τρόπος η γραμμή να επανεκκινήσει σύντομα.

Στις εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα στις 22 - 23 Οκτωβρίου του 2015, παρουσία του τότε δημάρχου της συμπρωτεύουσας Γιάννη Μπουτάρη, ο τότε αντιδήμαρχος και σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας είχε σημειώσει: “Επειδή υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Καλαμάτα όλο τον χρόνο, θεωρούμε ότι αποτελεί ‘κλειδί’, ώστε να έχουμε τον κόσμο που κινείται ανάμεσα στις δύο πόλεις για Σαββατοκύριακα, για τριήμερα, για εθνικές γιορτές και σχολικές εκδρομές. Ταυτόχρονα, υπάρχει και το επιχειρηματικό σκέλος. Πάντα μας ενδιαφέρει η τοπική οικονομία και πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν συνέργειες επιχειρηματικές ανάμεσα σε παραγωγούς της Καλαμάτας, εμπόρους της Θεσσαλονίκης ή και αντίστροφα με κάποια προϊόντα που παράγονται και είναι πιο χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης”.

Οι εκδηλώσεις του 2015 δείχνουν τον δρόμο για την παραμονή και την ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης.