Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 20:28

Να δρομολογηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα άρχισαν να ευαισθητοποιούνται και να μιλούν για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η Καλαμάτα και πρέπει να γίνουν. Η πρωτοφανής καταστροφή στη Θεσσαλία έχει προκαλέσει ανησυχία και κινητοποίηση για τα έργα που προστατεύουν περιουσίες, δημόσιες υποδομές και κυρίως ανθρώπινες ζωές.

Τώρα καταλαβαίνουν ότι η πολιτική κρίση δεν είναι σχήμα λόγου και πως δεν αστειεύεται. Συνειδητοποιούν πια ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν φαίνονται και δεν φέρνουν ψήφους, είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να τύχουν ανάλογης προσοχής και να υλοποιηθούν. Συναισθάνονται πλέον ότι όσοι τα είχαν σε πρώτη προτεραιότητα και τα ζητούσαν επιτακτικά, δεν είναι γραφικοί και αιθεροβάμονες.

Επειδή, τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να μένουν στα λόγια και η καταστροφή της Θεσσαλίας δείχνει το δρόμο, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστούν. Και ξεκινώντας από τα πιο απλά, για να μην υποκρινόμαστε και κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν.

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, είναι απαράδεκτο να παραμένει σε εκκρεμότητα το αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο από τον Αντικάλαμο έως τη Θουρία, που ξεκίνησε το 2017. Αμεσα, χωρίς καθυστέρηση θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα και να ολοκληρωθεί το έργο. Η διαπλάτυνση του δρόμου και του αγωγού στο στενό τμήμα της οδού Βαγγέλη Δράκου που εγκαταλείφθηκε, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να δρομολογηθεί η εκτέλεσή του. Το αντιπλημμυρικό της οδού Ευριπίδου που δεν βρίσκει χρηματοδότηση, να τεθεί σε προτεραιότητα, να βρει τα χρήματα και να μπει σε τροχιά δημοπράτησης. Στο Νέδοντα το επικίνδυνα σημεία με τις κολόνες στο σκεπασμένο τμήμα, από την 23ης Μαρτίου έως την Κιλκίς και την παλιά γέφυρα της Ιατροπούλου, πρέπει να εξεταστούν σοβαρά και να γίνουν, επιτέλους, οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Και να δούμε και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στο Νέδοντα, όχι πρόχειρα και βιαστικά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των ειδικών, της επιστημονικής κοινότητας.

Ολα τα άλλα, είναι υποκριτικά και στάχτη στα μάτια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 20:36