Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 10:25

Σήμερα λένε τα ίδια για την Καλλιρρόη;

Γράφτηκε από τον

Σήμερα λένε τα ίδια για την Καλλιρρόη;

Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών απασχολεί έντονα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Δήμου Οιχαλίας.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ, που ενέκρινε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, εργοστάσιο για την επεξεργασία απορριμμάτων της Μεσσηνίας και μέρους της Αρκαδίας πρόκειται να κατασκευαστεί στην Καλλιρρόη.
Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και του Δήμου Οιχαλίας είναι γνωστές. Οπως είναι γνωστή είναι και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (διμοιρίες ΜΑΤ) στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, που δεν επέτρεψαν στους κατοίκους του Δήμου Οιχαλίας να παρακολουθήσουν την κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, λόγω των ΜΑΤ και της απαγόρευσης με καθυστέρηση μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας Ελένη Αλειφέρη - μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του εργοστασίου στην Καλλιρρόη. Σήμερα ο πρώτος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό Τατούλη, του περιφερειάρχη που ψήφισε υπέρ του εργοστασίου στην Καλλιρρόη και η κ. Αλειφέρη, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Κάτοικοι της περιοχής που παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους και στον αγώνα που ξεκίνησαν πριν από μήνες, επικοινώνησαν χθες και ζήτησαν να τοποθετηθούν δημόσια ο Π. Μαντάς και η Ελ. Αλειφέρη: Παραμένουν μαζί τους στις ίδιες θέσεις ή άλλαξαν για το καλό της παράταξης και του συνδυασμού; Τι λένε στον Τατούλη για το θέμα της Καλλιρρόης;
Μάλιστα, μας έστειλαν το κείμενο της επιστολής του προέδρου της ΝΟΔΕ Π. Μαντά προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, τον περασμένο Οκτώβριο, με το οποίο ζητούσε από τον υπουργό να μην εγκατασταθεί η μονάδα επεξεργασίας των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη.  
«Οσο κι αν προσπαθήσουν οι "ειδικοί" επί του θέματος να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και να αντικρούσουν τους λόγους που επικαλούνται οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, δεν θα καταφέρουν να πείσουν κανέναν στο ότι μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, 300 μόλις μέτρα από τα σπίτια τους, δεν θα επιφέρει καμία αρνητική διαφοροποίηση στην καθημερινότητά τους». Αυτά έλεγε τότε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
«Σήμερα λέει τα ίδια στον κ. Τατούλη;», ρωτούν οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας, που επικοινώνησαν μαζί μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 10:27