Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 18:06

"Παπαγαλάκια" και λιγνίτες που θα... σώσουν τους Μεσσήνιους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)


Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα του λιγνιτωρυχείου στην Κορώνη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Και είχα επισημάνει ότι αν η περιοχή αυτή θέλει τελικά το λιγνίτη, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Θα πηγαίνουμε για μπάνιο στη Μάνη και στο Αστρος Κυνουρίας.
Επειδή όμως προκλήθηκα από αναγνώστη, που μου είπε ότι το θέμα έχει λήξει κι ότι άλλωστε δεν είχε κάνει και τίποτα σοβαρό, τίποτα κακό η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τον συνέφερε μάλλον να ξεχάσει), αναφέρομαι για τελευταία φορά στο θέμα, για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας.
Στις 18 Ιουλίου 2012, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε μυστικά το Χωματερό και το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, περιστοιχιζόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στο ρεπορτάζ μου στην "Ε" από τη συνέντευξη, με τίτλο "Επίθεση Τατούλη σε αρχηγούς κομμάτων και μητροπολίτη", ανέφερα:
«Στους αρχηγούς των κομμάτων και το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο επιτέθηκε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για "Ελληναράδες". Εκτίμησε δε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί με την επένδυση των λιγνιτωρυχείων, αφού δεν απάντησε στο αίτημα που του έθεσε. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης τάχθηκε πια απροκάλυπτα υπέρ των λιγνιτωρυχείων σε Φαλάνθη - Χωματερό, υποστηρίζοντας ότι "οι λιγνίτες της περιοχής θα σώσουν τη δουλειά χιλιάδων Μεσσήνιων που εργάζονται εκεί". Ωστόσο, ανέφερε ότι "η δική μας απόφαση είναι μια απλή γνωμοδότηση, δεν αδειοδοτούμε την επένδυση. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την αδειοδοτούν".
Σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, μετά την επίσκεψη στην περιοχή της Κορώνης για το θέμα του λιγνίτη, ο κ. Τατούλης επιτέθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη, που "σήμερα αντιδράει, αλλά όταν είχε ηγετική θέση στη ΔΕΗ, ήταν υπέρ της μονάδας παραγωγής σε Φαλάνθη - Χωματερό".
Κατηγορώντας το μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρέμβασή του κατά των λιγνιτωρυχείων, ο περιφερειάρχης είπε πως "τα πολιτικά είναι για τους πολιτικούς και τα εκκλησιαστικά για τους εκκλησιαστικούς" - και τους κάλεσε όλους να σταματήσουν τη μικροπολιτική και να... σοβαρευτούν. Προκάλεσε, επίσης, τον Αντ. Σαμαρά να μιλήσει ο ίδιος για την επένδυση, υποστηρίζοντας ότι τα "παπαγαλάκια" πλήττουν το θεσμό του πρωθυπουργού».
Κλείνοντας, να υπενθυμίσω μόνο ότι ένα από εκείνα τα... παπαγαλάκια ήταν και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, που την περασμένη Κυριακή εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς με το συνδυασμό του κ. Τατούλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 18:08