Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 14:31

Ευκαιρία για διάλογο

Γράφτηκε από τον

Ευκαιρία για διάλογο

Θα πρέπει, κάποια στιγμή, να ξεκαθαρίσει με απόλυτο, σαφή και τελειωτικό τρόπο, το καθεστώς που διέπει την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, στην περιοχή από τους Μύλους μέχρι και τον προλιμένα -τουλάχιστον.

 

Οσο παραμένει η ερμαφρόδιτη κατάσταση που ισχύει σήμερα, μάλλον δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ουσιαστικό στην πιο πάνω περιοχή, έτσι ώστε και ο χώρος να αναδειχθεί και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί να απολαύσουν αυτό που σε μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι απολαμβάνουν οι επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης -στην κεντρική πλατεία ειδικότερα.

Με το ισχύον καθεστώς είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανείς ιδιώτης πρόθυμος να «πετάξει» χρήματα στην πιο πάνω περιοχή -πόσω μάλλον όταν η όποια επένδυση σε αυτή «μεταφράζεται» αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αν αυτή είναι η άποψη που έχει η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης ας βγει ευθαρσώς να το δηλώσει. Οτι δηλαδή διακαής της πόθος είναι οι (όποιοι και όσοι) τουρίστες από τα (όποια και όσα) κρουαζιερόπλοια να «απολαμβάνουν» ως πρώτη εικόνα της Καλαμάτας από τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα τραπεζοκαθίσματα στο λιμάνι.

Χρειάζεται, επομένως, να τεθούν οι προϋποθέσεις και οι σχετικοί περιορισμοί ως προς τη χρήση των χώρων, αλλά και από την άλλη να θεραπευτούν παθογένειες που υπάρχουν -με σημαντικότερη την απουσία επαρκούς χώρου στάθμευσης.

Ισως έχει φθάσει ο καιρός, τώρα που ο δήμος έχει πλέον στη δικαιοδοσία του τον χώρο του λιμανιού, να προκαλέσει έναν ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε η Παραλία να αναδειχθεί όπως πρέπει και όχι όπως βολεύει…