Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 16:14

Αδίκως... λούζονται οι δήμαρχοι το μπάχαλο των προνοιακών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση με την καθυστέρηση και τη μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Απριλίου στους περίπου 3.500 δικαιούχους της Μεσσηνίας. Ο “Καλλικράτης” μεταξύ άλλων έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, ως φορέα εξουσίας της πρωτεύουσας του νομού, την αρμοδιότητα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων... και μαζί έναν ακόμα βραχνά - τα αποτελέσματα του οποίου είναι ορατά καθημερινά.
Το τελευταίο διάστημα οι διαμαρτυρίες των δικαιούχων είναι συνεχείς, με τις εικόνες να... ζωντανεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη γνωστή φράση “τα παράπονά σας στο δήμαρχο”! Παράπονα που όμως δεν έχουν αντίκρισμα, όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση από τη δημοτική αρχή να καταβληθούν τα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη δόση των προνοιακών επιδομάτων, αλλά γιατί οι πόροι δεν έχουν φτάσει από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο βγάζει στη σέντρα τους ΟΤΑ. Αυτοί με τη σειρά τους αναγκάζονται να... λούζονται τις φωνές των δικαιούχων, που φυσικά έχουν δίκιο, αλλά το χάνουν κάποιες φορές. Ιδίως με συμπεριφορές όπως οι χθεσινές, όπου λίγο έλειψε να υπάρξει ξυλοδαρμός υψηλόβαθμου υπηρεσιακού παράγοντα ο οποίος προσπάθησε ως συνήθως να τους καθησυχάσει και να τους δώσει μια σαφή εικόνα, όσο αυτό είναι εφικτό.
Τα περιστατικά αυτά καταδεικνύουν με σαφή τρόπο το χάος που επικρατεί με την εφαρμογή του απαραίτητου μεν “Καλλικράτη”, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Παράλληλα δικαιώνονται και όσοι επισημαίνουν ότι, μπορεί να μεταβιβάστηκαν επιπλέον αρμοδιότητες στους δήμους, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τους απαραίτητους πόρους. Και φυσικά ακόμα κι αν έρθουν π.χ. σήμερα τα χρήματα και ικανοποιηθούν οι δικαιούχοι, κανείς δεν εγγυάται υπό αυτές τις συνθήκες ότι δεν θα ξανασημειωθεί καθυστέρηση. Κάθε άλλο. Μάλλον θα πρέπει ν' αρχίσουμε να συνηθίζουμε...


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Εικονική" ζωή Αλαζονεία και "πατερούλης" »