Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:29

Αποφάσεις εκτός θέματος και λογικής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποφάσεις εκτός θέματος και λογικής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά την «ιστορική» απόφαση κατά του δικτύου 5G απέτρεψε και την τοποθέτηση «ρόδας» την περίοδο του Καρναβαλιού στην κεντρική πλατεία!

Στην ίδια όμως συνεδρίαση ομόφωνα διεκδικείται η έδρα της διαστημικής πύλης στο αεροδρόμιο, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα επαναφοράς του πανηγυριού των μικροπωλητών της Υπαπαντής. Ολες αυτές οι αποφάσεις, αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες, δείχνουν την έλλειψη οράματος και στρατηγικής για το τι προτάσσεται για το μέλλον της πόλης. Αποφάσεις ευκαιριακές με βάση τη συγκυρία.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν σε μια επόμενη συνεδρίαση αποφασιστεί η κατάργηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και σε μια άλλη του Καρναβαλιού. Υπάρχει δηλαδή εμφανώς ένα ζήτημα στρατηγικής για το μέλλον της πόλης. Οταν έχεις αποφασίσει να πραγματοποιήσεις ένα καρναβάλι φολκλορικό για λόγους τουριστικούς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν χωράει μία «ρόδα» στην κεντρική πλατεία. Οταν έχεις αποφασίσει να είσαι πρωτοπόρος στις τεχνολογίες και διεκδικείς διαστημική έδρα, δεν μπορείς να ψηφίζεις την κατάργηση των δικτύων 5G. Οταν θέλεις φιλική πόλη με ήπια κυκλοφορία, δεν μπορείς να τα βάζεις με τους ποδηλάτες και τους ποδηλατόδρομους.

Το πανηγύρι της Υπαπαντής -που επανήλθε στην προχθεσινή συνεδρίαση- δεν πρέπει να γίνεται, όχι γιατί δεν το θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως είπε ο δήμαρχος, αλλά γιατί δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της γιορτής και την εικόνα που θέλει να εκπέμψει η πόλη. Αν ο στόχος είναι η μαζικότητα, ο χαβαλές και οι εμπορικές πράξεις, τότε η επαναφορά του πανηγυριού αλλά και το άνοιγμα των μαγαζιών είναι μάλλον μια επιβεβλημένη ενέργεια. Θα πρέπει όμως να αποφασιστεί ποιος είναι ο στόχος.

Το “παίρνω λίγο από όλα και ό,τι με συμφέρει” με βάση τη συγκυρία και τις ομάδες πίεσης δεν είναι πολιτική για την πόλη και τους κατοίκους της. Θεωρούμε λοιπόν ότι έχει επείγοντα χαρακτήρα να ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε σε αυτή την πόλη. Τις στρατηγικές επιλογές αδυνατεί να τις θέσει η δημοτική αρχή, γι’ αυτό και σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε μια ευκαιριακή απόφαση εκτός θέματος αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και εκτός κοινής… λογικής.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:34

NEWSLETTER