Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 16:40

Σημαντικότερα πράγματα από τα τραπεζώματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σημαντικότερα πράγματα από τα τραπεζώματα

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος «μάζεψε» το κόστος του γεύματος και εξήγγειλε αλλαγές από του χρόνου στον εορτασμό της Υπαπαντής.

Με τις πράξεις του αυτές έδειξε ότι πιάνει τον λαϊκό παλμό και διαθέτει πολιτικά αντανακλαστικά, που του επιτρέπουν να διορθώνει λάθη δικά του ή των συνεργατών του. Το κόστος σε γεύματα και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα είναι αυτό που στοιχίζει πολιτικά, χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τόσο απλό ελάχιστοι πολιτικοί το αντιλαμβάνονται, γιατί ζουν στο θερμοκήπιο του αυτοθαυμασμού τους. Ο πολίτης όταν ακούει για γεύματα χιλιάδων ευρώ αγανακτεί και παρασύρεται σε εύκολους αφορισμούς.

Είχαμε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διπλασιασμός του κόστους στο γεύμα και τη φιλοξενία των επισήμων στον εορτασμό της Υπαπαντής. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο, μιας και παρά τις αρχικές προβλέψεις το κόστος περιορίστηκε στα περσινά επίπεδα. Ενώ οι αντιδράσεις οδήγησαν σε αυτό που είχε καθυστερήσει, τον επαναπροσδιορισμό δηλαδή των εορταστικών εκδηλώσεων από την πλευρά του δήμου. Γεύμα σε επίσημους προσκεκλημένους προφανώς και πρέπει να υπάρξει, αλλά αυτό να αφορά αυστηρά τους φιλοξενούμενους και τους βασικούς τοπικούς εκπροσώπους, δηλαδή το πολύ 50 ανθρώπους. Το τραπέζωμα 240 ατόμων είναι υπερβολικό και αχρείαστο, αντίθετα ένα γεύμα σε στενό κύκλο δεν θα είναι μόνο οικονομικότερο αλλά και πολλαπλώς παραγωγικότερο σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Το σημαντικότερο είναι η ανάπτυξη παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες θα απευθύνονται σε ντόπιους και επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν να συζητιούνται και να σχεδιάζονται από τώρα. Η πόλη πρέπει να γιορτάζει και αυτό να αντανακλάται σε όλες της τις λειτουργίες στην αγορά και τις δομές πολιτισμού. Το θετικό είναι ότι ο δήμαρχος έδειξε ότι έπιασε τον παλμό των πολιτών και προχώρησε άμεσα σε αλλαγή κατεύθυνσης. Με διάλογο και κινητοποίηση του πλούσιου δυναμικού της πόλης είναι βέβαιο ότι μπορεί του χρόνου να συζητάμε για σημαντικότερα ζητήματα από το πόσοι, ποιοι και πόσο κόστισε ένα τραπέζωμα.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:42

NEWSLETTER