Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 21:33

Η πολιτική αλαζονεία των αλάνθαστων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Στη Μεσσηνία βρέθηκαν την Παρασκευή τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν, ο πρώην υπουργός Γεωργίας μας είπε ότι για την τιμή του ελαιολάδου φταίει ο Βορίδης, ο πρώην υπουργός Υποδομών ότι θα είχαν ξεκινήσει τώρα όλα τα έργα αλλά οι παραπλανημένοι πολίτες δεν τους ξαναψήφισαν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ότι αυτός μοίραζε με κριτήρια τα λεφτά του «Φιλόδημου», κάτι που δεν θα το κάνει ο νέος υπουργός.

Προφανώς και οι τρεις υπουργοί ποντάρουν στην «κοντή μνήμη των πολιτών».  Οτι δεν θυμούνται πως πέρυσι το λάδι πουλήθηκε 1 ευρώ το κιλό γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχημένα ούτε τη δακοκτονία! Οτι ξέχασαν πως 4,5 χρόνια δεν ολοκληρώθηκε ούτε μια δημοπρασία οδικού έργου και άλλαξε η χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος ενδεχομένως προς όφελος κάποιων οικοπεδούχων, όπως κατηγορούν σήμερα αυτούς που θέλουν να επαναφέρουν την προηγούμενη χάραξη. Γιατί δηλαδή δεν ισχύει το ανάποδο; Μήπως δεν έχουν δοθεί δικαιώματα; Και η ιστορία με το Πάτρα - Πύργος τι ακριβώς ήταν; Ηθική τακτοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου; Ο Μεσσήνιος πρώην υπουργός Εσωτερικών τέλος δεν ενέτασσε έργα στον «Φιλόδημο» μαζί με φωτό του ενδιαφερόμενου δημάρχου στο υπουργικό γραφείο και μάλιστα εντός προεκλογικής περιόδου; Αυτό τι ήταν; Δημοκρατικός προγραμματισμός;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί στην αντιπολίτευση και «μαλώνει» την κοινωνία για την επιλογή της να τον καταψηφίσει. Θεωρεί ότι δεν τον καταψήφισαν γιατί κάτι δεν έκανε σωστά ως κυβέρνηση, αλλά επειδή παραπλανήθηκε ο κόσμος. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό λάθος, γιατί δείχνει ότι τίποτα δεν έχει καταλάβει. Είναι απίστευτη αλαζονεία να θεωρείς ότι σωστά ήσουν αντιμνημονιακός και μίλαγες για γερμανοτσολιάδες, αλλά σωστά ψήφισες και μνημόνιο για να κυβερνήσεις… σοσιαλδημοκρατικά και ευρωπαϊκά με τον Καμμένο! Και αφού τα έκανες όλα τόσο σωστά οι πολίτες δεν κατάλαβαν και εξαπατήθηκαν από τις σειρήνες των αντιπάλων, οι οποίοι εξ ορισμού παραμένουν… γερμανοτσολιάδες και διεφθαρμένοι!

Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση με ρεαλιστικές και σύγχρονες προτάσεις και όχι αυτοθαυμαζόμενους πολιτικούς αλαζόνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το παρελθόν αποδεχόμενος τα βασικά λάθη στη στρατηγική του. Οσο δεν το κάνει αυτό θα ελπίζει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης ευχόμενος ταυτόχρονα να μην προκύψει άλλο σχήμα που θα εκφράσει πειστική πρόταση κυβερνητικής αλλαγής.

panagopg@gmail.com