Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 22:56

Θα… μαυρίσουν και οι κάλπες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας φαίνεται πως έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» σε σχέση με την πορεία υλοποίησης των έργων. Αδυνατώντας πλέον να κάνει το οτιδήποτε, παρακολουθεί τις εξελίξεις κάνοντας ανέξοδες διαπιστώσεις. Είχαμε επισημάνει ότι η πορεία της υλοποίησης των έργων που είχαν σχεδιαστεί θα ήταν η απόδειξη επιτυχίας ή αποτυχίας της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου. Σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο (11/2/21 «Η Αναγνωσταρά κρίνει το μέλλον του Βασιλόπουλου») είχαμε υποστηρίξει ότι η ανάπλαση ή μη της οδού Αναγνωσταρά θα ήταν καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ότι η δημοτική αρχή δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο, αυτό του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος. Αν δεν μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια στην Αναγνωσταρά και δεν μπουν δέκα πλάκες στη Ναυαρίνου δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά το ότι κατάφερε να απεμπολήσει ένα τεράστιο έργο υποδομής είναι τραγική αποτυχία. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα, η Καλαμάτα τα επόμενα χρόνια κινδυνεύει να μείνει οποιαδήποτε στιγμή για μέρες χωρίς νερό, γιατί έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να υλοποιήσει έργο με εγκατεστημένο εργολάβο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Το αν οι σωλήνες κατασκευάζονται στην Ινδία ή την Κίνα και πόσο κάνουν τα ναύλα είναι ζητήματα τα οποία θα είχαν λυθεί αν υπήρχε σοβαρή παρακολούθηση και αποτελεσματική πίεση στον εργολάβο. Ο δήμαρχος χρησιμοποίησε όμως τον Σύνδεσμο Ύδρευσης όχι με κριτήριο την αποτελεσματικότητα, αλλά για να βολέψει φιλοδοξίες και να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια αρχικά με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια αλλάζοντας πρόσωπα για εσωπαραταξιακές ισορροπίες. Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος όπου αντί να πιέσει και να εξαντλήσει τα περιθώρια για να τρέξει το έργο, έμεινε σε διαβεβαιώσεις καλών προθέσεων και φτάσαμε τώρα να προσπαθούν να φορτώσουν την αποτυχία στον πόλεμο και στην ανατίμηση των υλικών. Μιλάμε για τεράστια αποτυχία. Το έργο του αγωγού δεν πρέπει να χαθεί για την περιοχή. Πρόκειται για έργο εκατομμυρίων που το έχει ανάγκη η πόλη και οι κάτοικοι και το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Τα έργα υποδομής κάτω από το έδαφος δεν φαίνονται και κάποιοι θεωρούν ότι δεν θα έχουν πολιτικό κόστος. Αρκεί βεβαίως να μην σπάσει ο παλιός αγωγός και μείνει η περιοχή χωρίς νερό, γιατί τότε θα… μαυρίσουν και οι κάλπες!

panagopg@gmail.com