Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 21:00

Ο πόλεμος των πρώην στοιχίζει στη χώρα

Γράφτηκε από τον

Ο πόλεμος των πρώην στοιχίζει στη χώρα

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο Αντώνης Σαμαράς και από κοντά ο Κώστας Καραμανλής έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο φθοράς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δύο πρώην εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σε επιλογές του νυν πρωθυπουργού, που κατά βάση έχουν να κάνουν με το μοίρασμα της πίτας της εξουσίας. Επειδή όμως «θα τους έπαιρναν με τις πέτρες» αν εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους για το ποιος είναι υπουργός ή υφυπουργός, ή γιατί δεν γίνεται κάποιος από τους δύο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιλέγουν θέματα δημοφιλή, που περνούν εύκολα στο λαϊκό ακροατήριο.

Τα εθνικά θέματα είναι το αγαπημένο πεδίο κάθε λαϊκιστή. Το εμπόριο πατρίδας κανέναν δεν άφησε ζημιωμένο, εκτός βέβαια από τη χώρα! Έχουμε πληρώσει επανειλημμένα πολύ ακριβά τους «ανυποχώρητους πατριώτες» και τους τεχνητούς διαχωρισμούς με τους κατέχοντες την αντιπροσωπεία του πατριωτισμού από τη μια μεριά και τους εθνικά ύποπτους, που ξεπουλούν τα συμφέροντα της χώρας από την άλλη. Ανησυχούν λοιπόν οι πρώην για υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας γιατί, όπως είναι γνωστό, όταν κυβερνούσαν οι ίδιοι, ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε όλα τα θέματα υπέρ μας, αλλά τελικά δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να αφήσουν τα πάντα για τους επόμενους, και μάλιστα υπό χειρότερες συνθήκες.

Η ίδια τακτική ακολουθείται και με τα κοινωνικά και τα οικονομικά ζητήματα. Ενώ γνωρίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Από το ζήτημα των ομόφυλων οικογενειών, μέχρι τα «κόκκινα» δάνεια και τα φάρμακα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, περισσεύει η υποκρισία και το ψάρεμα στα θολά νερά του λαϊκισμού. Ο πόλεμος φθοράς στον Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα κορυφωθεί στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμα και αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να σπάσει το μέτωπο προτείνοντας έναν από τους δύο για Πρόεδρο, έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο, θα συνεχιστεί γιατί υπάρχει ακόρεστη επιθυμία για την εξουσία και τα προνόμιά της.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι τι θα γίνει στο εσωτερικό της Ν.Δ. και ποια ομάδα θα επικρατήσει, αλλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά μέσα σε ένα τέτοιο τοξικό κλίμα στο εσωτερικό της. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς, αλλά δυστυχώς οι πολίτες δεν μαθαίνουν, παρότι πληρώνουν ακριβά δίδακτρα. Όλα δείχνουν ότι η ιστορία θα επαναληφθεί, έστω και ως φάρσα.

panagopg@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σοβαρή και πειστική πρόταση εξουσίας