Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 17:13

Αυθεντικές ινδικές γεύσεις από αύριο στη «Μυλόπετρα»

Γράφτηκε από την
Αυθεντικές ινδικές γεύσεις από αύριο στη «Μυλόπετρα»

Ενα νέο ταξίδι γεύσεων, με προορισμό τις «Κουζίνες του κόσμου», ξεκινά η «Μυλόπετρα» αύριο Παρασκευή: Πρώτος σταθμός της, οι μακρινές Ινδίες! 

Στον γνώριμο λιτό χώρο της «Μυλόπετρας» θα μπορούμε στο εξής να απολαύσουμε πίτες nan, ρύζι pilau και biryani, κρεατικά ψημένα σε παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoori, και μια σειρά από πιάτα που μοσχοβολάνε κύμινο, κόλιαντρο και φρέσκο τζίντζερ - άλλα ήπια κι άλλα πικάντικα για όσους αντέχουν τις εντάσεις...

Αντίθετα πάντως με αυτό που πιστεύουν πολλοί, η ινδική κουζίνα  δεν είναι κυρίως μια «spicy» (πικάντικη) κουζίνα, αλλά μια κουζίνα που χρησιμοποιεί «spices» (μπαχαρικά), λέει ο σεφ Aftab της «Μυλόπετρας» που επιμελείται το μενού. 

Το μυστικό είναι να αναμειχθούν σωστά τα μπαχαρικά και να ταιριάξουν με τα υλικά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να απογειώσει τον ουρανίσκο! Και βέβαια, ινδική κουζίνα δεν είναι μόνο το... κάρυ: Στις Ινδίες χρησιμοποιούν όλα τα υλικά, γιατί απευθύνονται σ’ ένα ευρύτατο κοινό. Γι’ αυτό η ινδική κουζίνα είναι τόσο πολύχρωμη και ζωηρή. Ντύνει τα φαγητά της με σάλτσες -άλλοτε πιο πικάντικες και άλλοτε πιο ελαφριές- που περιέχουν όλα τα γνωστά σε εμάς υλικά (ντομάτα, κρέμα γάλακτος, λεμόνι) αλλά και αμύγδαλα, μάνγκο, μέντα... Φροντίζει όμως πάντοτε να μη χάνεται η γεύση του κυρίως  υλικού (κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, μοσχάρι). Ακριβώς όπως ένα αραχνοΰφαντο σάρι σκεπάζει το κορμί μιας γυναίκας, χωρίς να κρύβει τη γοητεία του!

Οι Ινδοί συνοδεύουν τα πιάτα τους με πίτες και ψωμιά, πότε απλά όπως το plain nan που είναι απλή πίτα ψημένη στον παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoori, και πότε πιο περίπλοκα κι ασυνήθιστα, όπως  η nan pesawari που είναι πίτα με γλυκάνισο, με γέμιση από καρύδα και σταφίδες.

Ας τολμήσουμε λοιπόν! Ηρθε πια η ώρα να ταξιδέψουμε σ’ έναν υπέροχο κόσμο χρωμάτων κι αρωμάτων, και να εμπλουτίσουμε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες απολαμβάνοντας αυθεντικές διαφορετικές γεύσεις, που μας βγάζουν από τη γαστρονομική μονοτονία. Σαν καινούργιοι «ιδανικοί κι ανάξιοι εραστές» των εξωτικών συνταγών και των νέων γεύσεων, ξεκινάμε μαζί τα γευστικά μας ταξίδια σε μακρινές θάλασσες απόλαυσης! 

• Το ταξίδι της «Μυλόπετρας» προς τη γευστική Ινδία αρχίζει αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να κλείσετε τώρα θέση για μη καπνίζοντες, στα τηλέφωνα 2721098950 ή 6977-250848.

 

                 


NEWSLETTER