Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 19:18

«Ελευθερία» στις πιάτσες της άσπρης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ουδεμία έκπληξη για το βιογραφικό του ατόμου που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης με την οποία ανέτρεψε τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, επιδιδόμενος στη συνέχεια με φοβερή μανία, με λύσσα, μαζί με άλλους τριάντα, στο λιντσάρισμά του.

Ο «Ινδιάνος», όπως είναι γνωστός στις «πιάτσες», είναι τριαντάχρονος, ελληνοϊρακινής καταγωγής, με διπλή «αγωνιστική» δράση. Από την μια ως ένας από τους οργανωμένους χουλιγκάνους περί το ποδόσφαιρο. Και από την άλλη ως κρίκος στην αλυσίδα διακίνησης των ναρκωτικών. Ιδίως προς νέα παιδιά, ακόμη και μαθητές.
Ουδεμία έκπληξη και για το γεγονός αυτό καθεαυτό. Ο λαός μας λέει ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Είναι ένα απόσταγμα λαϊκής σοφίας. Το οποίο επιμένουν, πεισμόνως, να αγνοούν εκείνοι οι όποιοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη να οργανώνουν, είτε να ενθαρρύνουν, «αναμπουμπούλες», κατά τις όποιες αναμειγνύονται τα άχυρα με την φωτιά και η φωτιά με την πυρίτιδα. Χωρίς να είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τέτοιες εκδηλώσεις από την συστηματικώς προβοκατόρικη δράση των «μπαχαλάκηδων», την ευκαιρία ξεσκάσματος των χουλιγκάνων, ή ακόμη και την διείσδυση εμπόρων ναρκωτικών. Μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, στις πορείες και συγκεντρώσεις του οποίου δεν τολμούν να δράσουν, παρά μόνον από απόσταση και στα μετόπισθεν, οι εμπρηστές και καταστροφείς.
Ουδεμία έκπληξη και για την ένταση του μίσους, όχι μόνον από το συγκεκριμένο «βαποράκι», αλλά από το σύνολο εκείνων που θησαυρίζουν πουλώντας «άσπρο θάνατο» στις πλατείες, στους πεζοδρόμους, στα μπαράκια, έξω από τα σχολεία. Μίσους που δεν στρέφεται αποκλειστικώς εναντίον των αστυνομικών, αλλά και κατά των περιοριστικών μέτρων προς αποφυγή διάδοσης των μολύνσεων εκ του ιού.    Διότι, όταν οι πλατείες είναι άδειες, όταν όλα τα «στέκια» και οι «πιάτσες» ερημώνουν, όταν το ψάρεμα μαθητών έξω από τα σχολεία είναι ανέφικτο, «είναι πολλά τα λεφτά» που χάνει το κύκλωμα κάθε μέρα. Είτε του «μαύρου» είτε των «άσπρων» ναρκωτικών.
Όσοι, στο πολιτικό εποικοδόμημα της χώρας, διαθέτουν το -σπάνιο δυστυχώς στον δημόσιο βίο μας- προσόν, να λειτουργούν με κοινή λογική, μπορούν ευκόλως να καταλάβουν ότι οι προσκλήσεις σε εκδηλώσεις συνωστισμού, με χιλιάδες ή έστω εκατοντάδες συμμετέχοντες, όταν ακόμη και στο ξόδι ενός ανθρώπου δεν επιτρέπονται πάνω από εννέα άτομα, οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.
Ανάγκη πάσα, για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Από όλες τις πλευρές του πολιτικού μας φάσματος.

giorgis@massavetas.gr