Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 21:34

Δεν σέβονται τους πολίτες 

Δεν σέβονται τους πολίτες 

 

Η υπόθεση του Διοικητηρίου και της ιδιοκτησίας του είναι άλλη μια απόδειξη του στρεβλού τρόπου οργάνωσης των δημόσιων πραγμάτων στη χώρα.

Καταρχήν τι θα πει ιδιοκτησία; Ποιος πλήρωσε την κατασκευή του κτηρίου; Ο Ελληνας φορολογούμενος και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κατασκευάστηκε το εν λόγω κτήριο. Αρα το κριτήριο που θα πρέπει να κυριαρχεί, είναι η αποδοτική αξιοποίηση του κτηρίου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να προκύπτει δημοσιονομικό όφελος. Απ' όσο γνωρίζουμε, η Περιφέρεια και οι δήμοι δεν έχουν προϋπολογισμό με δικά τους έσοδα και ως εκ τούτου τι ακριβώς παριστάνουν ως ιδιοκτήτες;  Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνα; 

Η Περιφέρεια θεωρεί ότι κληρονόμησε το Διοικητήριο από την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που το είχε προηγουμένως κληρονομήσει από τη κρατική Νομαρχία. Για λόγους απλοποίησης ας πούμε ότι όλα καλώς έχουν γίνει με τις κληρονομίες και έχει την κυριότητα του κτηρίου. Τι ακριβώς θα το κάνει; Οι υπηρεσίες της είναι ελάχιστες και μπορούν πάρα πολύ όμορφα να βολευτούν και να αξιοποιηθεί το αχανές αυτό κτήριο προκειμένου να στεγαστούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας. Το πώς αυτό θα γίνει, ποιος θα αναλάβει διαμορφώσεις και κοινόχρηστα λειτουργικά του κτηρίου, μπορεί να βρεθεί αν υπάρχει καλή θέληση και αίσθημα ευθύνης ώστε να προκύψουν συγκλίσεις και συναινέσεις. Είναι όμως προφανές ότι αυτά είναι δύσκολα πράγματα όταν κάποιοι νιώθουν πρίγκιπες που κληρονόμησαν παλάτια από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, τον οποίο τελικά δεν σέβονται.