Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 13:48

Δεν βρέθηκαν ...δηλωσίες

Δεν βρέθηκαν ...δηλωσίες

 

Ο Τατούλης δεν βρήκε ως φαίνεται πολλούς πρόθυμους... δηλωσίες. Οι περισσότεροι αντιπεριφερειάρχες απέφυγαν να απαντήσουν με σαφήνεια και γραπτώς όπως επιθυμούσε και δεν μπορεί να κουνήσει επιστολές δέσμευσης για συμπόρευση και στις επόμενες εκλογές.

Οι απρόθυμοι δηλωσίες είναι περισσότεροι του ενός και καθίσταται έτσι δύσκολη η αντικατάστασή τους από τους... συντονιστές που ορίσθηκαν ως καπέλα. Μετά και από αυτή την εξέλιξη το κλίμα στην πλειοψηφία έχει βαρύνει επικίνδυνα και η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Η ηγεσία της περιφερειακής αρχής μετά την αποτυχία του σχεδίου “δηλωσίες” δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών. Θα συνεχίσει να πορεύεται με τα γνωστά ελπίζοντας ότι το άδειασμα από τη Ν.Δ. δεν θα γίνει άμεσα, έτσι ώστε η πολιτική συγκυρία της εποχής των εκλογών να καταστήσει λύση ανάγκης τη στήριξη Τατούλη. Με βάση αυτά που φαίνονται στην παρούσα φάση ως προδιαγεγραμμένες πολιτικές εξελίξεις, είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το σχέδιο “δηλωσίες” απέτυχε, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κανένας δεν θέλει στην παρούσα φάση να δεσμευτεί, όταν διαφαίνεται ότι το πιο πιθανό είναι τα κόμματα που στήριξαν Τατούλη να μην το επαναλάβουν. Για τις θέσεις χωρικών αντιπεριφερειαρχών τέλος βαρύνοντα λόγο έχουν τα κόμματα. 

Γιώργος Παναγόπουλος 

panagopg@gmail.com