Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 19:58

Να ασχοληθεί σοβαρά με τα πυρηνελαιουργεία

Να ασχοληθεί σοβαρά με τα πυρηνελαιουργεία

Καμία κριτική και κανένα ενδιαφέρον από άλλο πολιτικό πρόσωπο ή φορέα της Μεσσηνίας δεν δέχεται η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για τα προβλήματα και το ζήτημα της ρύπανσης από τα πυρηνελαιουργεία του νομού.

Θέλει την αποκλειστικότητα και τη μοναδικότητα του ενδιαφέροντος, λες και μόνο αυτή έχει ευαισθησία για τα θέματα του περιβάλλοντος ή τα έχει κάνει όλα καλά και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

Η περιφερειακή αρχή προκαλεί τη νοημοσύνη του κόσμου στο θέμα των πυρηνελαιουργείων. Γιατί πήγε να δείξει ενδιαφέρον με την έρευνα του “Δημοκρίτου” και φάνηκε πως θα διεκδικήσει λύσεις, αλλά μέχρι εκεί. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Εγιναν κι ετήσιες μετρήσεις με τη συνδρομή ιδιωτικού διαπιστευμένου εργαστηρίου, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά μέχρι εκεί.

Εριξαν στάχτη στα μάτια του κόσμου με τα πρόστιμα. Η κατάσταση παραμένει ίδια και σοβαρή, με το νέφος και τη δυσοσμία από τα πυρηνελαιουργεία, με τον κόσμο γύρω από τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και στον κάμπο Καλαμάτας - Μεσσήνης να περνάει δύσκολες ώρες και να δοκιμάζεται σκληρά.

Η περιφερειακή αρχή όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά επιτίθεται και σε όποιο πολιτικό πρόσωπο δείχνει ενδιαφέρον και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ζήτημα της ρύπανσης από τα πυρηνελαουργεία.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου που έχει αναλάβει την “επιχείρηση”, εξαπέλυσε επίθεση στη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο για το θέμα αυτό.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν η κ. Κοζομπόλη είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, μαζί με το συνάδελφό της Πέτρο Κωνσταντινέα, η κ. Νικολάκου τους είχε κατηγορήσει για σοβαρά πολιτικά ατοπήματα. Γιατί θυμήθηκαν ξαφνικά το θέμα και γιατί άσκησαν κριτική στους χειρισμούς της περιφερειακής αρχής.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να σταματήσει τις επιθέσεις, να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Οφείλει να απαντήσει για το αν και τι πρωτοβουλίες πήρε, μετά την έρευνα του “Δημοκρίτου”. Να πει ξεκάθαρα γιατί δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Να απαντήσει ποιες είναι τελικά οι προτάσεις που έχει καταθέσει στον υπουργό.

Ο κόσμος της Μεσσηνίας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη κοροϊδία. Εχει και μνήμη και κρίση.