Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 20:19

Το δημόσιο συμφέρον παραπέμφθηκε στις καλένδες

Γράφτηκε από τον
Το δημόσιο συμφέρον παραπέμφθηκε στις καλένδες

 

Ξεχάστηκε το θέμα της στέγασης των δημοσίων κτηρίων της Μεσσηνίας σε κρατικά κτήρια. Οι ενημερώσεις και οι προγραμματισμοί έμειναν στα λόγια και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας καλά κρατεί.

Πέρυσι στις 11 Ιανουαρίου έγραφα, στη στήλη “Εξω από τα δόντια”: “Επιτέλους, κάτι κινείται με τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικά κτήρια, για να σταματήσει η κατασπατάληση χρημάτων σε ενοίκια. Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τη βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Κοζομπόλη ότι στο κτήριο του Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, πρόκειται να μεταφερθούν το Δασαρχείο Καλαμάτας και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, που τώρα στεγάζονται σε κτήρια με ενοίκιο, στις οδούς Υδρας και Αθηνών.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει επίσημη ενημέρωση - ανακοίνωση για τη μεταφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε κρατικό κτήριο. Σε κτήριο, που τουλάχιστον για τη μία υπηρεσία, το Δασαρχείο, υπάρχει φιλόξενο περιβάλλον για την υποδοχή και τη λειτουργία του, καθώς έχει παρελθόν και παρόν που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα. Το αρνητικό είναι πως οι μετακινήσεις των υπηρεσιών αυτών στο συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, μήνες και χρόνια πριν.

Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία. Να μην αργήσει η μετακίνηση, να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μέσα στο 2018. Για να δώσει το μήνυμα ότι το κράτος έχει τη δική του συμβολή στον αγώνα της χώρας μας για την εξοικονόμηση πόρων, για την αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων στη στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι ντροπή να συνεχίζεται η αδιαφορία και το κράτος να εξακολουθεί να σπαταλά χρήματα για τις υπηρεσίες του, ενώ διαθέτει δικά του κτήρια.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να ενταθεί και από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με την αξιοποίηση του Διοικητηρίου. Να μην μείνουν στα λόγια οι δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. θα κατέβουν από τον 4ο όροφο και κάτω (είναι άδειος ο μισός 3ος, όπου λειτουργούσε η Πολεοδομία), για να ελευθερωθεί ο 5ος όροφος και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες. Μέσα στο 2018, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πρέπει να γίνει και αυτό”.

Το 2018 πέρασε και δεν έγινε καμία μετακίνηση. Και το χειρότερο είναι πως δεν έχει κινηθεί κάτι σε αυτή την κατεύθυνση.

Το δημόσιο συμφέρον παραπέμφθηκε στις καλένδες.

 


NEWSLETTER