Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 15:40

Η περιπέτεια ενός«αφελούς» καλαματιανού

Γράφτηκε από την
Η περιπέτεια ενός«αφελούς» καλαματιανού

Ενας «αφελής» καλαματιανός, μηχανικός στο επάγγελμα, που -καίτοι ασχολείται με τα κοινά- δεν μπορεί να κατανοήσει τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, τις μεταξύ τους σχέσεις, και έμπλεξε χθες σε μια κωμικοτραγική κατάσταση.

Στην οδό Αριστοδήμου είχε παρκάρει από προχθές υπό γωνίαν μια μερσεντές, αφήνοντας ελάχιστο χώρο να περνούν τα άλλα αυτοκίνητα. Χθες όμως πρωτομηνιά που άλλαξε η εκ περιτροπής στάθμευση και τα αυτοκίνητα πάρκαραν στην απέναντι πλευρά η κυκλοφορία έκλεισε. Ο «αφελής» λοιπόν συμπολίτης μας τηλεφώνησε στη Δημοτική Αστυνομία η οποία αντέδρασε έγκαιρα και αφαίρεσε τις πινακίδες, δήλωσε όμως ότι δεν μπορεί να απομακρύνει το αυτοκίνητο διότι δεν έχει γερανό. Στο μεταξύ πέρασε τυχαία περιπολικό της Τροχαίας που κι αυτό δήλωσε αδυναμία απομάκρυνσης λόγω έλλειψης γερανού και παρέπεμψε το θέμα στη Δημοτική Αστυνομία. Επιμένοντας ο καταγγέλλων συμπολίτης ξανατηλεφώνησε στη Δημοτική Αστυνομία και ρώτησε τι θα γίνει αφού δεν έχουν γερανό. Και τότε -ναι πιστέψτε το- μια κυρία του είπε να φέρει αυτός γερανό για να το απομακρύνει.

Από εδώ και πέρα αρχίζει η πλάκα, καθώς ο κάθε αρμόδιος τον παρέπεμπε σε κάποιο αρμοδιότερο και η στιχομυθία -μέρος της οποίας έγινε τηλεφωνικά μέσα στο γραφείο μας- πήρε διαστάσεις φιλμ Βέγγου. Μέχρι και το όνομα του Νίκα αναφέρθηκε χωρίς να ιδρώνει το αυτί του υπαλλήλου για να σταματήσει τουλάχιστον την από καθέδρας πολυλογία του.

Συμπέρασμα: Η μερσεντές δεν έχει φύγει ακόμη και αν γίνει μια πυρκαγιά τότε θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι και ίσως απομακρύνουν το αυτοκίνητο για να περάσουν τα πυροσβεστικά και τα ασθενοφόρα.


NEWSLETTER