Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 20:51

Θα έρθει η ώρα του λογαριασμού

Γράφτηκε από τον

 

Δεν είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωση “λαϊκών” εκδηλώσεων όπως οι Λευκές Νύχτες και τα Καρναβάλια. Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές προσφέρουν στους πολίτες μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και τονώνουν τις επιχειρήσεις της Καλαμάτας.

Τα Καρναβάλια ειδικότερα αποτελούν κίνητρο για να επισκεφτεί κάποιος την πόλη κατά το εορταστικό τριήμερο. Με βάση αυτό το σκεπτικό, πολύ καλά κάνει η κάθε δημοτική αρχή και χρηματοδοτεί αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, μιας και αυτά τα χρήματα επιστρέφονται αμέσως στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Το ζήτημα όμως είναι πόσα χρήματα μπορούν να διατίθενται για αυτές τις εκδηλώσεις - και αν η αύξηση της χρηματοδότησης έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Η αύξηση της χρηματοδότησης στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αιτιολογηθεί: Τι είναι αυτό δηλαδή που γίνεται περισσότερο, σε σχέση με πέρσι, και ποιο θα είναι το πολλαπλάσιο αποτέλεσμα το οποίο θα παραχθεί; Αυτό προφανώς θα γίνει την ώρα του απολογισμού, στο τέλος δηλαδή των εκδηλώσεων, όπου θα έχει γίνει και το σχετικό ταμείο από πολίτες και επαγγελματίες.

Αυτό πάντως που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η νέα δημοτική αρχή Καλαμάτας δείχνει μια ευκολία στην αύξηση δαπανών που αφορούν γεύματα και εκδηλώσεις. Η νέα δημοτική αρχή δείχνει να έχει μια νέα φιλοσοφία σε επίπεδο δαπανών· ελπίζουμε αυτό να μην προκύπτει από αδυναμία ελέγχου, αλλά να αποτελεί μια συνειδητή επιλογή που στοχεύει στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων.

Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες παρακολουθούν και αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από αυτά που ορισμένοι νομίζουν. Η αύξηση των λογαριασμών θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Σε κάθε περίπτωση, θα στείλουν τον δικό τους λογαριασμό όταν έρθει η ώρα.