Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 17:10

Ο λογαριασμός της «επαναστατικής» γυμναστικής

Ο λογαριασμός της «επαναστατικής» γυμναστικής

Το ποσό των 73.800 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Καλαμάτας για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στα σχολεία τις ημέρες των καταλήψεων.

Ο αγώνας μπορεί να μην είχε αποτέλεσμα, αλλά είχε κόστος που οι αγωνιστές το μεταβίβασαν στην υπόλοιπη κοινωνία! Τα σχολεία όχι απλώς δεν έγιναν καλύτερα, αλλά καταστράφηκαν και οι υποδομές που υπήρχαν. Ετσι αντί να δοθούν 73.800 ευρώ για να βελτιωθεί η κατάσταση, δίνονται για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Αναμφίβολα καταπληκτικό αγωνιστικό επίτευγμα! Η αλήθεια των αριθμών είναι καταλυτική για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η ετήσια επαναστατική γυμναστική. 

Οι φετινές καταλήψεις είχαν ως πρόσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό και βεβαίως ολοκληρώθηκαν όχι όταν ικανοποιήθηκαν τα βερμπαλιστικά αιτήματα, αλλά όταν το υπουργείο αποφάσισε να λάβει μέτρα που θα περιόριζαν την τσάμπα μαγκιά. Με το που έγινε υποχρεωτική και με απουσίες η εκπαίδευση εξ αποστάσεως αλλά και η αναπλήρωση των ημερών που χάθηκαν, τα σχολεία άνοιξαν. Οι καθοδηγητές έκαναν την ετήσια στρατολόγηση, καλύφθηκε δηλαδή το κομματικό πλάνο, οπότε αποτραβήχτηκαν, οι χαβαλέδες μαζεύτηκαν γιατί «δεν λέει…» να χάνονται οι περίπατοι και να γράφονται απουσίες. Αυξήθηκε τέλος η πίεση εντός των σχολείων γιατί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι για κανέναν εύκολη, οπότε «έσφιξαν τα λουριά» και η σεμνή τελετή των καταλήψεων έλαβε τέλος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό που έγινε με καθυστέρηση τη δεύτερη εβδομάδα των καταλήψεων, να αποτελέσει μόνιμη πρακτική στο μέλλον. Με το που θα γίνεται δηλαδή μία κατάληψη θα ξεκινούν άμεσα με απουσίες και τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Αν για λόγους οργάνωσης αυτό δεν καταστεί δυνατό την ίδια ημέρα, θα υπάρχει αναπλήρωση με κατάργηση εκδρομής. Η συγκεκριμένη πρακτική θα πρέπει άμεσα να νομοθετηθεί. Οι διεκδικήσεις μπορούν να γίνονται με πολλούς τρόπους, η κατάληψη αποτελεί τον χειρότερο και ως φαίνεται τον πλέον κοστοβόρο.