Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 15:47

Δεν έχουμε δει φως στο τούνελ

Γράφτηκε από τον
Δεν έχουμε δει φως στο τούνελ

Μετά από αρκετούς μήνες εγκρίθηκε επιτέλους η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Η έγκριση της μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι βέβαια στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά ούτε και προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ακολούθησε την τυπική διαδικασία που ακολουθούν όλες οι αντίστοιχες για αυτά τα έργα. Η ΜΠΕ άργησε και να φτάσει για γνωμοδότηση και να εγκριθεί μετά τις γνωμοδοτήσεις δημοτικών και Περιφερειακού Συμβουλίου. Αν κάποιος θέλει πιο γρήγορες διαδικασίες θα πρέπει να τις νομοθετήσει. Όποιος κι αν ήταν κυβέρνηση, τον ίδιο χρόνο θα έκανε η έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης, γιατί έτσι είναι η διαδικασία, ας αφήσουν λοιπόν όλοι τις μικροκομματικές εξυπνάδες.
Έχουμε και παλαιότερα επισημάνει ότι μέχρι να φτάσουμε στην υπογραφή σύμβασης θα περάσουν πάρα πολλοί μήνες, ενώ για να μπουν μπουλντόζες στο δρόμο ίσως περάσουν και χρόνια. Βασικός υπεύθυνος για την καθυστέρηση θα είναι η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου. Τώρα για τη ΜΠΕ καθυστέρησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, στις επόμενες φάσεις θα έχουμε άλλες εμπλοκές με υπηρεσίες, εταιρείες και δικαστικές προσφυγές. Θα φανεί σύντομα ότι όλα όσα λέχθηκαν την περίοδο της επιλογής της συγκεκριμένης διαδικασίας για σύντομη ολοκλήρωση του δρόμου ήταν κυριολεκτικά λόγια του αέρα.
Σε σχέση με τη ΜΠΕ που εγκρίθηκε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες τι ακριβώς εγκρίθηκε. Ποια είναι δηλαδή η χάραξη που θα ακολουθηθεί; Αυτή της ΜΠΕ θα είναι η τελική ή αυτή που θα προτείνουν οι εταιρείες; Πώς θα προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις; Θα γίνουν τροποποιήσεις για τις οποίες υπάρχουν υποσχέσεις σε τοπικούς παράγοντες και πότε; Έχουμε τη βεβαιότητα ότι τα σημαντικά για το συγκεκριμένο δρόμο είναι μπροστά. Όταν θα φτάσει η ώρα των οριστικών αποφάσεων θα έχουμε εμπλοκές και αντιδράσεις, το μέγεθος των οποίων θα καθορίσει και το χρόνο των καθυστερήσεων. Με δυο λόγια, δεν έχουμε δει ακόμα φως στο τούνελ.


NEWSLETTER