Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 21:44

Ιστορίες για τον π...

Ιστορίες για τον π...

Την Κυριακή το βράδυ η ταινία "Η ζωή του Πι" κατακτούσε το Οσκαρ σκηνοθεσίας. Λίγες ώρες αργότερα στο Μέγαρο Μουσικής η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίαζε το λογότυπο της εκστρατείας τουριστικής προβολής του Μοριά. Παρουσίαζε το δικό της… Π. Τυχαίο;

 Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη ο Πέτρος, κι ας τον κατηγορούν οι άσχετοι ότι έκανε το μονόγραμμά του λογότυπο της Πελοποννήσου. Ετσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι τυχαίο στον μάταιο τούτο κόσμο: Πέτρος και Πελοπόννησος ξεκινούν από το ίδιο γράμμα γιατί απλώς συνδέονται άρρηκτα με τη νέα εποχή που ξημερώνει.

 

Σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για π.Π. και μ.Π. περίοδο. Στην προ Π περίοδο η ανθρωπότητα γνώριζε μόνο τον μυθικό αριθμό π= 3,14. Ο π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του.

 Στη μετά Π περίοδο η ανθρωπότητα ανακαλύπτει τους… μυθικούς αριθμούς που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να υπολογίσει τις σχέσεις κόστους - οφέλους της τουριστικής προβολής του Μοριά: Ο Π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος της περιφέρειας μιας καλλίπυγου επισκέπτριας… προς τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών ανάπτυξης του Μοριά.

 Η μ.Π. περίοδος ξεκινά καθώς η σημαία με το Π κυματίζει στο Παλαμήδι, ενώ χιλιάδες Πελοποννήσιοισυγκινημένοι τραγουδούν «Πι, πι το παπί που δεν είχε τι να πει για τη ζωή του Πι...».

 Κάποιοι αντιδραστικοί δεν αντέχουν την ευημερία του Π και πετούν προκηρύξεις που γράφουν: "Πας παις Πελοποννήσιος περιφερειακός, παλιάς πόλης πολιτικός, παίρνει πενήντα πενηντάρικα πριν πάει προς Πήδημα".

 Ο Πέτρος ρωτάει πριν εκνευριστεί: «Γιατί γράφουν με κεφαλαίο Π το Πήδημα;». Του εξηγούν ότι προφανώς οι προβοκάτορες εννοούν το χωριό Πήδημα. Αυτό ήταν. Ο Πέτρος εκνευρίζεται και δηλώνει αυστηρά: «Οποιος κοροϊδεύει το Πήδημα κοροϊδεύει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Π της!».

 «Πι, πι το παπί που δεν είχε τι να πει για τη ζωή του Πι!» ζητωκραυγάζουν από κάτω καμιά πενηνταριά παρατρεχάμενοι, ζητώντας παράλληλα αύξηση των παράδων που παίρνουν γιατην προβολή της Πελοποννήσου.

 Ο Πέτρος όμως παραμένει προβληματισμένος. Ξαφνικά φωτίζεται το πρόσωπό του. «Α.Π.» φωνάζει και ξεσπάει σε γέλια. Αρχίζει να χορεύει τραγουδώντας «Α.Π., Α.Π.»… Οι παρατρεχάμενοι τον ρωτούν απορημένοι, τι σημαίνει Α.Π.; Ο Πέτρος απαντάει περιχαρής: «Α.Π. σημαίνει Αεροδρόμιο Πελοποννήσου - και έτσι θα ονομάσουμε το αεροδρόμιο της… Τρίπολης για να μπορούμε να βάλουμε το Π στη φωτεινή επιγραφή».

«Πι, πι το παπί που δεν είχε τι να πει για το Α.Π!» ζητωκραύγασαν πάλι οι πενήντα παρατρεχάμενοι που έγιναν πεντακόσιοι όταν κουδούνισε ο παράς για την προβολή της Πελοποννήσου.

 «Και το δικό μας όνομα αρχίζει από Π, αλλά δεν πήγαμε στα πρωτευουσιάνικα μέγαρα για να το ανακοινώσουμε», σχολίασε πικρόχολα ο Παναγιώτης κι έβαλε στους δικούς του παρατρεχάμενους να δουν στην τηλεόραση τι εννοεί εκείνος όταν λέει προβολή: «Βλέπεις Νίκας, είναι καλό!» ζητωκραύγασαν με πάθος οι πιστοί...