Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 23:06

Να βρούμε το λάθος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Να βρούμε το λάθος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κρήτη

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι προκηρύχθηκε ως άγονη από το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να επιδοτηθεί η δρομολόγηση πλοίου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαδικασίας, η συγκεκριμένη γραμμή δύσκολα θα έχει μέλλον αν δεν αλλάξουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη αποτελεί τοπικό ζήτημα πολλών ετών και έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Από την πρώτη πανηγυρική έναρξη την ημέρα των σεισμών το 1986, μέχρι την ίδρυση εταιρείας λαϊκής βάσης και την αγορά πλοίου, έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο της αποτυχίας μέχρι να φτάσουμε στην έλλειψη ενδιαφέροντος και την επιδότηση. Επειδή όλες οι προσπάθειες που έγιναν δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, είναι καιρός να δούμε τι ακριβώς δεν πάει καλά και τι πρέπει να αλλάξει.

Είναι προφανές ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κρήτη για να έχει μέλλον χρειάζεται πλοίο γρήγορο και αξιόπιστο, για να συμβεί όμως αυτό η γραμμή θα πρέπει να είναι κερδοφόρα. Το Καστέλι Κισσάμου -παρότι στηρίζει ισχυρά και διαχρονικά τη γραμμή- είναι στην άκρη του νησιού. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι όσοι ταξιδεύουν για Ηράκλειο από Καλαμάτα προτιμούν να πάνε στον Πειραιά από το να φτάσουν στο Καστέλι και να διασχίσουν το δρόμο-καρμανιόλα της Κρήτης. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, του περιβόητου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), αλλά θα παραμένει η σημαντική απόσταση του Καστελίου από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχε επιλεγεί σύνδεση με λιμάνι το οποίο θα βρισκόταν στο κέντρο του νομού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Οι απανωτές αποτυχίες έχουν ατονήσει το ενδιαφέρον. Χρειάζεται να αναλυθούν τα προβλήματα και να γίνει επανεκκίνηση σε νέα βάση. Τα ημίμετρα είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.


NEWSLETTER