Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 21:34

Ασκηση σεισμού ή κυκλοφοριακής ταλαιπωρίας;

Γράφτηκε από τον
Ασκηση σεισμού ή κυκλοφοριακής ταλαιπωρίας;

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Κατά την ελληνική μυθολογία ο Πολυβώτης ήταν ένας από τους Γίγαντες που πολέμησαν εναντίον των θεών κατά τη Γιγαντομαχία. Τον Πολυβώτη κατεδίωξε κατόπιν εντολής του Δία ο θεός Ποσειδώνας μέχρι την Κω. Εκεί ο θεός απέσπασε ένα τμήμα του νησιού και το έριξε πάνω στον Πολυβώτη. Με τον τρόπο αυτό σχηματίσθηκε το νησί Νίσυρος. “Πολυβώτης 2022” ονομάζεται η άσκηση σεισμού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η άσκηση που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης περιλαμβάνει κατάρρευση τμημάτων του κτηρίου και εγκλωβισμό ατόμων.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η άσκηση σεισμού είναι αναγκαία και χρήσιμη. Το ζήτημα όμως είναι να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι με... ραντεβού. Όταν δουλεύουν το σενάριο ημέρες, δίνουν και συνέντευξη Τύπου για το τι θα κάνουν, τι άραγε μπορεί να πάει στραβά; Όλα καλά θα πάνε και στο τέλος θα αλληλοσυγχαίρονται! Δεν γνωρίζουμε αν όλο αυτό έχει κάποια χρησιμότητα, πολύ φοβόμαστε ότι γίνεται για να γίνει και να δείξουν όλοι πως κάνουν τη δουλειά τους.

Πέρα όμως από την άσκηση με... ραντεβού υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την επιλογή του τόπου και του χρόνου. Από όλες τις ημέρες της εβδομάδας επέλεξαν την Παρασκευή, που στο κέντρο της Καλαμάτας τη συγκεκριμένη ώρα γίνεται χαμός από κίνηση, μιας και είναι εκτός των άλλων και η ημέρα εξόδου εκατοντάδων μαθητών; Δεν υπήρχε άλλη μέρα και άλλος χώρος να γίνει η προγραμματισμένη άσκηση;

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας του έχει απόλυτο δίκιο που επισημαίνει ότι “η δημοτική αρχή επιλέγει για μια ακόμη φορά ενάντια και κόντρα στην κοινή λογική, στην ακώλυτη κι ομαλή λειτουργία του δικτύου αστικών συγκοινωνιών, στην εξυπηρέτηση των δημοτών, των επιβατών και των οδηγών, να θυσιάσει την ουσία, προκειμένου να εξυπηρετήσει την εφήμερη λογική κι αντίληψη “άρτον και θεάματα”, από την οποία διακατέχεται έναντι του κοινού και των δημοτών”. 

 

 


NEWSLETTER