Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 21:32

Μας πρόλαβε ο Μπέος και έκλεισε τον Ρέμο! 

Γράφτηκε από τον

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Βόλο μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο θα ανάψει ο Αντώνης Ρέμος. Στην Καλαμάτα η αντίστοιχη τελετή θα γίνει με τη Γλυκερία, ενώ στην Πύλο με τον Πασχάλη. Ο Μπέος αναμφίβολα κλέβει την παράσταση εξασφαλίζοντας το πρώτο όνομα της πίστας, το οποίο άφησε τα πάρτι με τους Άραβες στη Μύκονο και ξεκίνησε guest εμφανίσεις στα χριστουγεννιάτικα δέντρα της επαρχίας. Το μεροκάματο να βγαίνει και το χρήμα να κινείται και αν στη Μύκονο το μεροκάματο έβγαινε με πετροδόλαρα, εδώ βγαίνει από τους φόρους των δημοτών. Αλήθεια στην Καλαμάτα η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πληρώνεται από το πολιτιστικό τέλος;

Οι δήμαρχοι της επαρχίας αντιγράφουν βέβαια αυτά που ξεκίνησαν επί  Αβραμόπουλου στην Αθήνα και σταδιακά επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα την εποχή της επονομαζόμενης... αστακομακαρονάδας. Η χρεοκοπία της χώρας και η οικονομική κρίση δυστυχώς τίποτα δεν μας δίδαξε. Επιμένουμε να σπαταλάμε πόρους χωρίς κανέναν κυριολεκτικά λόγο. Το άναμμα του δέντρου θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την παρουσία “πρώτων ονομάτων”. Μια εκδήλωση μέσα στο χειμώνα  στην πλατεία κανένας δεν μπορεί να την παρακολουθήσει για πολλή ώρα και είναι κανονική σπατάλη να πληρώνονται φίρμες για να πουν 2-3 τραγουδάκια. Ο κόσμος στην πλατεία θα βγει να διασκεδάσει και να χαζέψει ακόμα και αν δεν υπάρχουν τα ακριβά πρώτα ονόματα.

Εκδηλώσεις, όπως το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δεν είναι κακό να γίνονται, βοηθούν στη δημιουργία κλίματος και τονώνουν την τοπική αγορά. Το ζήτημα όμως είναι αυτές να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και λογικό κόστος. Να μην αποτελούν ευκαιρία σπατάλης για ανούσια επίδειξη. Ο απολογισμός του κόστους της εκδήλωσης στην Καλαμάτα είναι απαραίτητος φέτος και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Για να τον συγκρίνουμε με αυτόν του Βόλου, για να δούμε τελικά τι μας συνέφερε. Αφού μπαίνουμε που μπαίνουμε στα έξοδα να παίξουμε με πρώτα ονόματα, όχι να κάθεται μόνος του ο Μπέος πρώτο τραπέζι πίστα!