Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 20:59

Η πολιτική ευθύνη της αναποτελεσματικότητας 

Η πολιτική ευθύνη της αναποτελεσματικότητας 

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεπεραστεί με το εύκολο ανάθεμα στο «ανθρώπινο λάθος» και στην «κακιά στιγμή». Το βασικό που χρειάζεται να αναλυθεί και να αντιμετωπιστεί είναι οι «διαχρονικές ευθύνες», που οδηγούν στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων υποδομής. Είναι ξεκάθαρο πως αν το σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα θα είχε προβλεφθεί το «ανθρώπινο λάθος» και δεν θα θρηνούσαμε σήμερα δεκάδες νεκρούς, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα τηλεδιοίκησης και αποφυγής σύγκρουσης τρένων θα έπρεπε να έχουν μπει από το 2004, φτάσαμε στο 2023 και ακόμα δεν λειτουργούν. Το χρονικό διάστημα αλλά και οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τότε μέχρι σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια για σηκωμένα δάχτυλα του ενός προς τον άλλον. Πέρασαν πολλοί υπουργοί και διοικητές, ο καθένας έχει μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη αποτελεσματικότητας. Αν επιχειρήσει κάποιος να αναζητήσει την ευθύνη που τόσα χρόνια δεν μπήκε σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης του σιδηροδρόμου, το πιθανότερο είναι να καταλήξει στον Χαρίλαο Τρικούπη. Είναι άλλωστε εύκολη η μεταβίβαση της ευθύνης στους… άλλους.

Η διαχρονική πολιτική ευθύνη είναι η αναποτελεσματικότητα. Όταν οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα, ο πολιτικός θα πρέπει να αλλάξει τις διαδικασίες, προκειμένου να οδηγηθεί σε αποτέλεσμα. Είναι προφανές ότι κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τις αναποτελεσματικές διαδικασίες του Δημοσίου και των φορέων του κάνουν παιχνίδι ροκανίζοντας δημόσιους πόρους. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν διπλά και τριπλά τα έργα που εκτελεί το Δημόσιο και σε πολλές περιπτώσεις, όπως στη συγκεκριμένη, χάνουν και τη ζωή τους. Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έγινε γιατί ο σιδηρόδρομος ιδιωτικοποιήθηκε, αλλά γιατί το Δημόσιο που έχει ακόμα την ευθύνη για το δίκτυο δεν μπορεί να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας της κυκλοφορίας των τρένων. Δεν μπορούμε δηλαδή να αποκτήσουμε αυτό που έχουν εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε να γίνουμε σύγχρονο δυτικό κράτος αντιγράφοντας απλώς αυτό που κάνουν οι άλλοι.