Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 12:24

Η έκθεση φρούτων!

Γράφτηκε από τον
Η έκθεση φρούτων!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε, λέει, σε έκθεση φρέσκων και νωπών προϊόντων στο Βερολίνο. Μπράβο και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή! Να υποθέσουμε ότι οι συμμετέχοντες πέρασαν ωραία, γνώρισαν το Βερολίνο, και βέβαια έδωσαν την ευκαιρία σε όσους πέρασαν από την έκθεση να γνωρίσουν ότι υπάρχει μια περιφέρεια εκεί κάτω στην Ελλάδα που βγάζει ωραία... φρούτα!

 

 

Πέρα όμως από αυτό -που αναμφίβολα έχει τα θετικά του, κυρίως για αυτούς που μετέχουν στην έκθεση- τι ουσιαστικό φέρνει πίσω η συγκεκριμένη αποστολή; Υπογράφηκαν συμφωνίες από επιχειρήσεις για την προώθηση φρούτων στο Βερολίνο; Τέθηκαν οι βάσεις για συγκεκριμένες συνεργασίες; Είχε γίνει καμιά προετοιμασία που θα καθιστούσε τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση επωφελή για τους τυποποιητές προϊόντων της περιοχής μας; Δεν γνωρίζουμε. Ούτε και η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από το αόριστο... «επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών δικτύων διανομής και πώλησης αγροτικών προϊόντων».

 

 

Είναι προφανές ότι η συμμετοχή και σε αυτή την έκθεση, όπως και σε πολλές άλλες στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, έγινε με τρόπο πρόχειρο. Το να πας σε μια έκθεση δεν είναι κακό. Για να είναι όμως και χρήσιμο, πρέπει να προκύπτουν συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα. Κι αυτό αποτελεί ακόμα ζητούμενο.


NEWSLETTER