Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 14:49

Εμπρακτη απόδειξη

Γράφτηκε από τον

Απόλυτο σκοτάδι εξακολουθεί να υπάρχει σε σχέση με την ολοκλήρωση κατασκευής του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα”, όσον αφορά τον περιφερειακό της Καλαμάτας αλλά και το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη.

 

Οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης, παρότι έχει περάσει πλέον ένας εύλογος χρόνος για ενημέρωση, δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Η συμφωνία με τους δανειστές πιθανόν να επιταχύνει τις επόμενες ημέρες τις διαδικασίες, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικοί παράγοντες θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιδιώξουν μια πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Να θέσουν το πρόβλημα και να ζητήσουν να ξεκινήσει η δρομολόγηση της όποιας λύσης προκριθεί. Ο χρόνος πιέζει. Το καλοκαίρι απέχει μόνο μερικές εβδομάδες, και αν χαθεί κι αυτή η κατασκευαστική περίοδος το έργο θα καθυστερήσει πολλούς μήνες ακόμα.

 

 Η ενεργοποίηση όλων -και ιδιαίτερα αυτών που σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε πύρινες καταγγελίες- δεν είναι απλώς αυτονόητη: Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση. Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου τους επόμενους μήνες θα δείξει έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον αλλά και την αποτελεσματικότητα του καθενός.