Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 12:56

Παιχνίδια με τις λέξεις

Γράφτηκε από τον
Παιχνίδια με τις λέξεις

 

Το ζήτημα της εμπορίας ελαιολάδου ανοίγει ξανά στην Ε.Ε. Το επόμενο διάστημα θα ακουστούν πολλά και ο καθένας θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

 

 

Στο παιχνίδι εκτός από τις παραδοσιακές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που μέχρι τώρα καθόριζαν με τη στάση τους τα πράγματα, έχουν μπει και καινούργιοι παίχτες, όπως η Κροατία που ζητά θέσπιση κριτηρίων για υψηλή ποιότητα ελαιολάδου!

 

Η δυνατότητα παρέμβασης από την ελληνική πλευρά - θεωρητικά- είναι μεγάλη, αλλά για να μετατραπεί η θεωρία σε πράξη χρειάζεται να προηγηθεί η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είμαστε καλοί στις διαπιστώσεις και στα “πρέπει”, αλλά έχουμε ένα πρόβλημα όταν χρειάζεται να συμφωνήσουμε στα συγκεκριμένα. Προτιμούμε τις “δημιουργικές ασάφειες” για να χωρούν οι επιδιώξεις όλων και ο καθένας να “βλέπει” αυτό που τον συμφέρει. Για να πετύχεις όμως ένα συγκεκριμένο στόχο σε επίπεδο Ε.Ε. απαιτείται προετοιμασία, σχέδιο και συμμαχίες. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις ξεκάθαρο και προπαντός ρεαλιστικό στόχο. Εμείς συνήθως θέλουμε αυτό που δεν γίνεται, και στο τέλος παίζουμε με τις λέξεις για να παραστήσουμε τους νικητές!

 

 

Γ. Παναγόπουλος


NEWSLETTER