Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 09:00

Μονομερείς ευαισθησίες

Γράφτηκε από τον
Μονομερείς ευαισθησίες

 Η ΑΠΟΦΑΣΗ με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στις παραλίες λίγες μέρες πριν την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου έχει δημιουργήσει πλήθος δικαιολογημένων αντιδράσεων.

 

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη κάθε περιοχής έχουν επενδύσει με βάση την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου καθεστώτος και δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να βρίσκονται στον αέρα. Αυτός που εξέδωσε την απόφαση είναι φανερό ότι έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά αδιαφορεί πλήρως για την επιχειρηματικότητα και την ψυχική υγεία των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

 

Στην παραλιακή ζώνη προφανώς και δεν πρέπει να επικρατεί ασυδοσία. Ο καθένας δεν μπορεί ούτε να κάνει ούτε να φτιάχνει ό,τι θέλει. Οι όποιες αλλαγές όμως θα έπρεπε να γίνουν αφού προηγηθεί διάλογος με εμπλεκόμενους και ειδικούς και εφόσον ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι. Σε κάθε περίπτωση δε οι αποφάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε και οι μικροεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες να έχουν προλάβει να κάνουν αποσβέσεις ή νέες επενδύσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. Ψιλά γράμματα γιαυπερευαίσθητους!


NEWSLETTER