Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 13:35

Ο πόλεμος των κουνουπιών

Γράφτηκε από τον

Οι πρώτες ζέστες έφεραν και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα των κουνουπιών. Κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα, στις ίδιες περιοχές. Ξεκινάμε με υποσχέσεις αντιμετώπισης, τρώμε το καλοκαίρι κυνηγώντας κουνούπια, και φτάνουμε ξανά στο χειμώνα δίνοντας νέες υποσχέσεις ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

 

Οι ειδικοί στην καταπολέμηση υποστηρίζουν ότι για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα χρειάζεται διαρκής παρακολούθηση και μόνιμες επεμβατικές δράσεις. Τα κουνούπια πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν αρχίσουν να μας ενοχλούν· όταν συμβεί αυτό, τις περισσότερες φορές είναι πλέον αργά. Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουν βέβαια όλοι όσοι εμπλέκονται, αλλά οι αδυναμίες του όλου συστήματος μας φέρνουν διαρκώς στα ίδια και τα ίδια, με αποτέλεσμα να ασχολούμαστε με προβλήματα η λύση των οποίων θα έπρεπε να είναι μια αυτονόητη διαδικασία.

 

Ελπίζουμε φέτος η αντιμετώπιση που ξεκινά αυτές τις μέρες να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ώστε να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα σε μόνιμους κατοίκους κι επισκέπτες. Καλό θα ήταν να μην φτάσουμε σε καταστάσεις του παρελθόντος, για να μην ψάχνουμε μετά ποιος φταίει για την τουριστική δυσφήμηση της περιοχής: αυτός που είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τα κουνούπια ή εκείνος που απλώς λέει ότι τα κουνούπια... τσιμπάνε και μεταδίδουν ασθένειες.