Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 16:54

Μερεμέτια στην Καλαμάτα

Μερεμέτια στην Καλαμάτα

Κάγκελα βάφουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας, αλλά επιδιορθώνουν και ζημιές σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, εν όψει της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακόμη συνεργείο σιδεράδων και ξυλουργών κάνει τα απαραίτητα μερεμέτια, ενώ καλύπτονται και σβήνονται συνθήματα από μαρμάρινες επιφάνειες. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με καθάρισμα και περιποίηση του πράσινου στην Καλαμάτα και αλλού. Στις κοινότητες, αρμόδιοι υπάλληλοι γι' αυτή τη δράση είναι οι εργάτες πυροπροστασίας, που επίσης θα παρέμβουν και θα μαζέψουν σκουπίδια από το οδικό δίκτυο. Ακόμη, εν όψει του Δεκαπενταυγούστου θα ασπρίσουν τους αύλειους χώρους των ναών.

Οπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα φτιαχτεί κυκλικός κόμβος στο βόρειο πάρκινγκ, ο οποίος θα διευκολύνει την αναστροφή των οχημάτων. Θα αποκατασταθούν οι ζημιές σε συστήματα άρδευσης δένδρων και θα γίνει επισκευή των συστημάτων λειτουργίας των σιντριβανιών. Αναμένεται ακόμη να φτιαχτούν οι βλάβες στο δημοτικό φωτισμό και να καθαριστούν οι δρόμοι της Καλαμάτας και των κοινοτήτων από 25 οδοκαθαριστές.

 

Τα συνεργεία του δήμου είναι ενισχυμένα με υπαλλήλους πεντάμηνης θητείας.