Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 21:33

Επωφελής σύμβαση

Επωφελής σύμβαση

Σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης γίνεται μεγάλος ντόρος για το αν η νέα σύμβαση με τον "Μορέα" για τον αυτοκινητόδρομο είναι καλύτερη ή χειρότερη από την προηγούμενη.

 

Καταρχήν μας είναι  αδιάφορη η συγκεκριμένη συζήτηση, μιας και το μείζον είναι να τελειώσει το έργο -και αυτό είναι το μεγάλο όφελος για την περιοχή.  Για να βρούμε ποια είναι καλύτερη πρέπει να βάλουμε κάτω τις δύο συμβάσεις και να τις συγκρίνουμε σημείο - σημείο. Δεν έχουμε και τα δύο κείμενα, οπότε ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Επιπρόσθετα, επειδή υπήρξε προσυμβατικός έλεγχος και έγκριση της προηγούμενης σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο άναψε και το "πράσινο φως", προφανώς η νέα δεν μπορεί να είναι διαφορετική.


Συμπερασματικά και με βάση την κοινή λογική, προφανώς πρόκειται για την ίδια σύμβαση, άντε αλλαγμένη σε ένα-δυο σημεία με νομοτεχνικές διαπιστώσεις για να πουληθεί στο πολιτικό παζάρι ως επιτυχία. Μπράβο λοιπόν στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση που κατάφεραν και έκαναν μια επικερδή για το Δημόσιο και τους πολίτες σύμβαση. Επιπρόσθετα χίλια μπράβο, και αυτό είναι πραγματικό, που δέχτηκαν ως αντιπαροχή την πρόταση του "Μορέα" να ολοκληρώσει τις μελέτες κρίσιμων οδικών τιμημάτων για τη Μεσσηνία. Καλό θα ήταν να εξετάσουν έναν τρόπο ανάθεσης και της κατασκευής των συγκεκριμένων αξόνων για να αποκτήσουμε επιτέλους δρόμους στην περιοχή. Αυτό έχει και τη μεγαλύτερη αξία.