Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 21:32

Πρωτάθλημα κωλοτούμπας

Πρωτάθλημα κωλοτούμπας

Αν κρίνουμε από τις χλιαρές αντιδράσεις της επόμενης ημέρας, είναι φανερό ότι η ιδέα της κατασκευής του Καλαμάτα – Ριζόμυλος όπως είχε σχεδιαστεί, μας αφήνει χρόνους. Πώς γίνεται ξαφνικά όλοι να αντιλαμβάνονται ότι το μεγάλο κόστος είναι απαγορευτικό και πρέπει να μαζευτούμε σε προσδοκίες και διεκδικήσεις παραμένει μυστήριο.

 

Το καταπληκτικό είναι ότι τώρα καταλαβαίνουν και αυτοί που πρωτοστατούσαν σε Νομαρχιακά Συμβούλια και άλλα όργανα της αυτοδιοίκησης ζητώντας παραλιακή χάραξη συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη της τεράστιας παραλίας στην περιοχή. Οι κωλοτούμπες δεν είναι βέβαια κάτι παράδοξο στην πολιτική, ίσα -ίσα που αν υπήρχε παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είχαμε σίγουρη τη διάκριση, αλλά έστω μια συγγνώμη για τα χαμένα 20 χρόνια θα ήταν μια κάποια λύση. Αλλά θα μας πείτε, ποιος έχασε τη συγγνώμη για να τη βρουν οι κωλοτούμπες της εξουσίας;


Σε κάθε περίπτωση και επειδή είναι φανερό ότι όλοι οι τοπικοί παράγοντες ξέρουν για την αλλαγή πλάνου, θα πρέπει να γίνει μια παρουσίαση του νέου σχεδίου. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα για να ξέρουμε αν μιλάμε για νέο δρόμο Καλαμάτας – Ριζόμυλου ή για διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού. Γιατί για να μιλήσουμε για νέο δρόμο θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα στοιχεία και οι προδιαγραφές του. Τώρα, αν πάνε να βαφτίσουν το κρέας ψάρι με καμιά διαπλατυνσούλα της συμφοράς, να μας το πούνε να μην ασχολούμαστε.