Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 10:33

Μια χαραμάδα αισιοδοξίας

Αλλο ένα χάπενιγκ σήμερα με την ονομασία “Κόκκινη Νύχτα” ετοιμάζεται στην Καλαμάτα. Ο στόχος γνωστός, να τονωθεί η τοπική αγορά μέσα από την κίνηση που θα δημιουργηθεί. Ο χαβαλές και η χαλαρότητα, όπως είναι γνωστό, προκαλεί αύξηση των πωλήσεων μιας και το κλίμα ευφορίας οδηγεί σε καταναλωτικά ανοίγματα.

 

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το σπάσιμο της παγωμάρας βοηθά στο να αλλάξει η ψυχολογία του καταναλωτή. Επιπρόσθετα “ο κόσμος πάει στον κόσμο” και η Καλαμάτα το βράδυ θα μαζέψει κόσμο από όλη τη Νότια Πελοπόννησο και αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο για να γίνει τζίρος. Φτάνουν όλα αυτά για να αντέξει η τοπική οικονομία την κρίση; Προφανώς και όχι. Είναι όμως κάτι. Μια ανάσα μερικών ωρών ή μερικών ημερών. Να πληρωθεί η επιταγή του μήνα και... να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι.

Ετσι δυστυχώς έχουν τα πράγματα και η μαυρίλα που έχει μαζευτεί δεν πρόκειται να φύγει ούτε με “Κόκκινες Νύχτες” ούτε με καταναλωτικά χάπενιγκ. Ας μην ανησυχούν οι πολιτικοί καταστροφολόγοι, δεν θα διαταραχθεί η σειρά των πραγμάτων, καμιά κυβέρνηση δεν ανέκαμψε από “Λευκές” και "Κόκκινες Νύχτες” και μακάρι η εκμετάλλευση των εργαζόμενων να ήταν μια φορά το χρόνο. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η σκιαμαχία.

 

Η σημερινή νύχτα δεν ξέρουμε αν θα έχει αντίστοιχη επιτυχία με τη “Λευκή”, μιας και οι μέρες είναι πολύ δύσκολες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι κόντρα στο απόλυτο τίποτα της ακινησίας και της μιζέριας που πνίγει τα πάντα γύρω μας