Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 21:03

Εντιμη στάση 

Εντιμη στάση 

Αλλη μια σύλληψη εργολάβου που μετέφερε σκουπίδια -αυτή τη φορά του Δήμου Δυτικής Μάνης- έρχεται για να μας θυμίσει το τραγικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Καλές οι συσκέψεις και οι συναντήσεις στο Μαξίμου, αλλά όταν δεν καταλήγουν σε απόφαση, αυτοί θα συσκέπτονται και τα σκουπίδια θα κάνουν... βόλτες. Η μεταβίβαση της ευθύνης μπορεί να είναι εύκολη, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που γκρεμίζει τις αυταπάτες και τις μετατρέπει σε εφιάλτη.

Η διαχείριση των σκουπιδιών απαιτεί μια λύση άμεση -προσωρινή- και μια η οποία θα λύνει το πρόβλημα σε μόνιμη βάση για τα πολλά επόμενα χρόνια. Οσο δεν αποφασίζουν καθαρά για τη μόνιμη λύση, τόσο θα παίζεται το κρυφτούλι για την προσωρινή. Τις επόμενες ημέρες και αφού η κυβέρνηση έχει κάνει πλέον οριστικά και αμετάκλητα στροφή στο “μνημονιακό ρεαλισμό”, απαιτείται να κλείσει η συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ. Να ξεκαθαρίσει πού θα γίνει η διαχείριση, με τι κόστος και ποιες ποσότητες θα αφορά. Με βάση αυτό, να εκπονηθεί ένα σχέδιο προσωρινής διαχείρισης σε συνεργασία δήμων, Περιφέρειας και αρμοδίου υπουργείου για να πάψει το... κυνήγι των φορτηγών τη νύχτα. Κάποια από τα πρόσωπα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κυβερνητικά πόστα δεν μπορούν και δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν αυτή την στρατηγική, σεβαστό. Υπάρχει όμως και η έντιμη λύση της παραίτησης. Είπαμε τέλος στις αυταπάτες.