Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 21:01

Αδιέξοδη  πρακτική 

Αδιέξοδη   πρακτική 

 

Η κόντρα Νίκα – Μαντά μπορεί να έχει εσωκομματικά κίνητρα και να έρχεται από παλιά, αλλά έχει φτάσει σε επίπεδο ξεκατινιάσματος.

Τα ρουσφέτια στον Στρατό με μεταθέσεις και τοποθετήσεις δεν είναι βέβαια κάτι άγνωστο που ανακάλυψαν όλοι χθες το πρωί. Γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται, εκτός και αν ο Καμμένος -τόσα χρόνια βουλευτής της Ν.Δ.- δεν έκανε ρουσφέτια με μεταθέσεις φαντάρων και αξιωματικών και τώρα ως υπουργός είδε το φως το αληθινό και σταμάτησε. Σε τοπικό επίπεδο πρωταθλητής στα ρουσφέτια σε στρατιώτες και αξιωματικούς επί σειρά ετών στις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 δεν ήταν βέβαια ο Σαμαράς. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η δύναμη του ρουσφετιού στο συγκεκριμένο κλάδο είναι τόσο ισχυρή που κατά πολλούς στοίχισε την πρωτιά στο Σαμαρά στις εκλογές του 2007. 

 

Να θυμίσουμε ότι ένα χρόνο πριν, το 2006, στην Καλαμάτα έγιναν δημοτικές εκλογές με τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ. Παν. Νίκα να δίνει μια οριακή μάχη εκλογής, που κρίθηκε σε ελάχιστους ψήφους. Αν κάποιος πιστεύει ότι κάποιες από αυτές τις ελάχιστες ψήφους δεν ήταν μεταθέσεις στρατιωτών και στρατιωτικών... μπράβο του. Επειδή λοιπόν όλοι έχουν επωφεληθεί από το παιχνίδι με τα ρουσφέτια, καλύτερα να σιωπήσουν και να αλλάξουν τακτική γιατί αυτό δεν βοηθά σε τίποτα. Το σημαντικότερο, συσκοτίζει την ανάδειξη του μείζονος που είναι το οριστικό τέλος σε αυτή την πρακτική και τη λήψη αποφάσεων με βάση το συμφέρον σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.