Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 20:02

"Δεν θα μας πει το κράτος πού θα χτίσουμε τη… βίλα μας"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
"Δεν θα μας πει το κράτος πού θα χτίσουμε τη… βίλα μας"

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, η κυβέρνηση πήρε πίσω τη διάταξη που απαγόρευε τη δόμηση σε αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων. Ετσι αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα και ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται και ακυρώνονται με γνώμονα τα βραχυπρόθεσμα δημοσκοπικά και τα μακροπρόθεσμα εκλογικά οφέλη. 

Από εκεί και πέρα αναρωτιέμαι αν και αυτή τη φορά θα καταπιούν τη γλώσσα τους τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (γιατί οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν άλλες ευαισθησίες... περισσότερο εθνικές και λιγότερο περιβαλλοντικές) που σε κάθε ευκαιρία εξαπέλυαν μύδρους κατά της άναρχης δόμησης η οποία οδηγεί σε τσιμεντοποίηση. Αναρωτιέμαι επίσης, αν έχουν άποψη για τη δόμηση στη γη υψηλής παραγωγικότητας όσοι διαδηλώνουν εναντίον όλων των επενδύσεων για να... προστατεύσουν το περιβάλλον. 

Σε κάθε περίπτωση, αν και έχω ταχθεί πολλές φορές ανεπιφύλακτα υπέρ της κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης και υπέρ της οργανωμένης δόμησης, δεν τρέφω αυταπάτες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ανεξέλεγκτη εκτός σχεδίου δόμηση θα συνεχιστεί με τις ευλογίες τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών πολιτικών και επιστημόνων, γιατί είναι “πολλά τα λεφτά Αρη” ακόμα και σε περιόδους ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε. Γνωρίζω επίσης ότι ως γνήσιο κορόιδο θα συνεχίσω να πληρώνω (όπως και οι περισσότεροι πολίτες που ζουν σε οργανωμένους οικισμούς) ακριβότερα δημοτικά τέλη από τους αετονύχηδες που έχτισαν βίλα του ενός εκατομμυρίου εκτός σχεδίου πόλης. 

Ειλικρινά όμως, δεν με ενοχλεί περισσότερο που πληρώνω ακριβά δημοτικά τέλη. Με ενοχλεί η αδικία και η υποκρισία των πολιτικών και του τεχνικού κόσμου, που μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα - και ενώ θεωρητικώς είναι υπέρ της κρατικής παρέμβασης, στο θέμα της δόμησης είναι πιο... αναρχοφιλελεύθεροι κι από το ακροδεξιό τμήμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ. 

Με απλά λόγια, είναι οπαδοί του νεοελληνικού δόγματος: Η κρατική παρέμβαση στην αγορά είναι αναγκαία, αλλά δεν θα μας πει το κράτος πού θα χτίσουμε τη... βίλα μας.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 20:15

NEWSLETTER